Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din Statele Unite analizează dezvăluirea de către directorul general al Tesla, Elon Musk, a participaţiei cumpărate la Twitter la începutul lunii aprilie, potrivit unei scrisori trimise de agenţie acestuia în luna respectivă şi făcută publică vineri, transmite Reuters.
În scrisoare, autoritatea de reglementare îl întreabă pe Musk de ce se pare că nu a depus documentele necesare în termen de 10 zile de la achiziţie şi, de asemenea, se întreabă de ce, atunci când Musk şi-a dezvăluit participaţia, a folosit un formular destinat investitorilor pasivi, în timp ce el punea sub semnul întrebării în mod deschis politicile Twitter cu privire la libertatea de exprimare.
Mai exact, SEC i-a cerut lui Musk să explice de ce a optat să depună iniţial un formular de dezvăluire ”13G”, care este destinat investitorilor care intenţionează să deţină acţiuni ăn mod pasiv, în loc de formularul ”13D”, care este pentru investitorii activişti, care intenţionează să influenţeze managementul şi politicile companiei. Ulterior el a modificat dosarul.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Lui Musk i s-a oferit un loc în consiliul de administraţie al Twitter la scurt timp după dezvăluirea sa iniţială şi de atunci a încercat să cumpere complet compania, printr-o tranzacţie de 44 de miliarde de dolari, pentru a o retrage apoi de la bursă.
Purtătorii de cuvânt ai lui Musk nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Un purtător de cuvânt al SEC a refuzat să comenteze.
Separat, Twitter a declarat vineri, într-un document depus la autorităţile de reglementare, că nu acceptă demisia lui Egon Durban, un aliat al lui Musk, din consiliul său de administraţie.
Cu două zile mai devreme, acţionarii Twitter i-au blocat realegerea, dar compania a spus că acesta a adus ”cunoştinţe operaţionale de neegalat despre industrie” şi, în schimb, îşi va reduce activitatea în alte consilii de administraţie.
Experţii au spus anterior că depunerea tardivă de către Musk a documentelor şi faptul că acestea ar putea fi necorespunzătoare ar putea atrage atenţia SEC, care a mai fost în conflict cu Musk în trecut.
Dar consecinţele financiare pentru cel mai bogat om din lume ar putea fi limitate, deoarece amenzile pentru astfel de nereguli s-ar ridica probabil la câteva sute de mii de dolari, potrivit experţilor.
Alţi analişti au fost sceptici că neregulile ar putea pune în pericol eforturile lui Musk de a achiziţiona Twitter.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.