Australia a semnat un contract pe patru ani, de 2,2 miliarde de dolari australieni (1,4 miliarde de dolari), cu constructorul de submarine de stat ASC, pentru a moderniza submarinele din clasa Collins ale marinei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contractul de susţinere” face parte dintr-un angajament guvernamental de a menţine flota din clasa Collins alimentată cu motor diesel ca pe ”o capacitate puternică de atac şi descurajare”, a declarat ministrul industriei apărării, Pat Conroy, într-un comunicat.

Contractul va fi ”asigurarea directă a siguranţei locurilor de muncă pentru peste 1.100 de muncitori cu înaltă calificare”, lucrările fiind efectuate în oraşele Henderson din Australia de Vest şi Osborne din Australia de Sud, a spus Conroy.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Osborne este locul unde ASC şi BAE Systems din Marea Britanie vor construi împreună flota de submarine cu propulsie nucleară a Australiei, componenta de bază a pactului AUKUS din 2021 dintre Marea Britanie, SUA şi Australia.

Până la începutul acestui deceniu, şantierul naval este locul în care se realizează o mare parte din întreţinerea flotei existente din clasa Collins.

Conroy a spus că face parte din angajamentul guvernului de centru-stânga  între a aloca 4 până la 5 miliarde dolari australieni pentru submarine, care sunt planificate să opereze până în anii 2040.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.