În România există în prezent peste 400 de zăcăminte petroliere şi peste 13.000 de sonde active, arată datele transmise joi de Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), care consideră că sectorul extracţiei de ţiţei are o contribuţie importantă la bugetul de stat, dar depinde direct de modul în care statul încurajează investiţiile pe termen lung.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pentru menţinerea constantă a nivelului producţiei de ţiţei şi gaze este nevoie de investiţii semnificative şi de un cadru fiscal stabil, predictibil şi prietenos”, arată asociaţia, într-un comunicat.

În prezent, membrii ROPEPCA deţin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de dezvoltare si producţie onshore din România, reprezentând pentru anul 2016 investiţii cumulate de 650 milioane de euro, o cifră de afaceri de aproape 2.9 miliarde de euro şi 14.800 locuri de muncă, potrivit datelor ROPEPCA.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Miercuri, o delegaţie a Asociaţiei Române a ROPEPCA s-a întâlnit miercuri cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, cu care a discutat despre redevenţele în domeniul petrolier şi modalităţile de abordare în domeniul noii legi a redevenţelor.

Ministerul Economiei a anunţat că s-a convenit ca, pe timpul elaborării legii redevenţelor, să existe un dialog în cadrul grupului interministerial constituit la nivelul ministerului, iar ROPEPCA a fost invitată să-şi transmită punctele de vedere.

Noua lege a redevenţelor urmează să înlocuiască actualul sistem de taxare a exploatării resurselor de petrol şi gaze, sistem stabilit încă din anul 2004, când a fost privatizată Petrom, cea mai mare companie petrolieră din ţară

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.