Romsilva anunţă, miercuri, repopularea râurilor de munte din judeţul Argeş cu 25.000 de puieţi de păstrăv, acţiune necesară pentru a compensa pierderile naturale şi intervenţia răpitorilor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Colegii noştri de la Direcţia Silvică Argeş au repopulat râurile de munte cu 25.000 de puieţi de păstrăv indigen în fondurile piscicole gestionate de către ocoalele silvice Vidraru, Muşăteşti, Aninoasa, Domneşti şi Suici. Cei 25.000 de puieţi de păstrăv indigen provin de la păstrăvăria Brădişor a Direcţiei Silvice Vâlcea, fiind oferiţi de către compania High Entertainment Concept SRL”, anunţă, miercuri, Romsilva.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Compania precizează că repopulează în fiecare an râurile de munte cu aproximativ 500.000 de puieţi de păstrăvi indigeni.

”Aceste acţiuni de repopulare cu puieţi de păstrăv indigen sunt necesare pentru a compensa pierderile naturale care se înregistrează în urma fenomenelor de torenţialitate şi a acţiunilor răpitorilor specifici, între care cel mai activ este vidra”, a mai transmis compania.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva adminstrează 26 de păstrăvării productive, care asigură o producţie anuală de circa 500 de tone de carne de păstrăv pentru piaţa internă şi de 1 milion de puieţi de păstrăv indigen, pentru asigurarea repopulării râurilor de munte în fondurile piscicole gestionate.

”Păstrăvul este un peşte răpitor de apă dulce care trăieşte în apele curgătoare reci de munte, preferând şipotele, unde stă ascuns între pietre. Are o lungime de aproximativ 30 de centimetri şi o greutate de până la 800 de grame. Păstrăvul se hrăneşte cu viermi şi diverse insecte, peştişori şi icre”, au mai transmis specialiştii Romsilva.

Compania administrează resursele acvatice vii dintr-o reţea hidrografică formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte şi 4.700 hectare de lacuri de munte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.