Arabia Saudită urmează să strângă peste 11,2 miliarde de dolari din oferta sa publică secundară de acţiuni ale gigantului petrolier controlat de stat Aramco, după ce a stabilit un preţ al acţiunilor la limita inferioară a intervalului preconizat, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a stabilit vineri preţul celor 1,545 miliarde de acţiuni oferite la 27,25 riali saudiţi (7,27 dolari) fiecare, vânzarea urmând să aibă loc când pieţele se vor deschide duminică.

Un interval cuprins între 26,70 şi 29 de riali saudiţi pe acţiune a fost inclus în marketingul iniţial al companiei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preţul de 27,25 riali saudiţi este cu aproape 4% sub ultima închidere a acţiunilor la bursa de valori Tadāwul Saudi.

Acţiunile companiei au pierdut peste 2% de la anunţul din 30 mai al ofertei sale secundare.

Investitorii se aşteaptă de obicei la un preţ redus atunci când noi acţiuni intră pe piaţa publică, din cauza creşterii ofertei totale de acţiuni disponibile pentru tranzacţionare.

Decizia de stabilire a preţurilor a fost anunţată în timp ce preţurile globale ale petrolului sunt supuse unei presiuni, lovite de o perspectivă incertă a cererii, în ciuda creşterii sezoniere tipice a consumului de benzină în timpul verii.

Influenta Organizaţie a Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii săi au anunţat, de asemenea, pe 2 iunie, că extind reducerile oficiale şi voluntare de aprovizionare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.