Arabia Saudită a anunţat un nou regim de vize pentru turiştii străini, o măsură destinată să ajute regatul să îşi pună amprenta pe harta turismului mondial, estimând că, până în 2030, numărul vizitatorilor saudiţi şi străini va creşte la 100 de milioane, informează Malaysia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai dificile ţări de vizitat din lume, naţiunea conservatoare islamică le oferea până acum viză doar pelerinilor, oamenilor de afaceri şi muncitorilor veniţi din alte ţări.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Regimul de vize a fost anunţat în cadrul unui eveniment de gală la Ad-Diriyah, un patrimoniu mondial Unesco.

„Deschiderea Arabiei Saudite către turiştii internaţionali este un moment istoric pentru ţara noastră. Ospitalitatea generoasă se află în centrul culturii arabe şi aşteptăm cu nerăbdare să venim în întâmpinarea caldă a oaspeţilor noştri. Vizitatorii vor fi surprinşi şi încântaţi de comorile pe care le avem de împărtăşit. Cinci site-uri ale patrimoniului mondial Unesco, o cultură locală vibrantă şi o frumuseţe naturală care îţi taie respiraţia, incluzând coasta Mării Roşii şi Empty Quarter (deşertul Rub al-Khali)”, a declarat preşedintele Comisiei Saudite pentru Turism şi Patrimoniu Naţional, prinţul Ahmad Al-Khateeb, într-un comunicat.

În Arabia Saudită, sute de oaspeţi s-au strâns în regiunea istorică Ad Diriyah pentru a sărbători vestea. Vizitatorii s-au bucurat de o zonă senzorială care înfăţişează cele 13 regiuni, clime şi culturi distincte ale ţării. Într-o singură secţiune, zăpada neagră a căzut de pe acoperiş, reprezentând zonele mai răcoroase din regiunea Tabuk.

Oaspeţii s-au bucurat de o masă cu mâncăruri fine, inspirate din Arabia Saudită, cu ingrediente provenite din toată ţara, înainte de începerea unui spectacol de amploare. Spectacolul a combinat animaţii complexe de-a lungul pereţilor sălii de bal, ce a fost construită special, de multe ori interacţionând cu interpreţii.

Mai mulţi actori şi dansatori şi-au croit drum prin mulţime, în timp ce un delfin zburător controlat de la distanţă, un acrobat scuba-diving şi un balon cu aer cald interior pluteau prin aer. Un Mercedes G-Wagen şi un cal arăbesc frumos îmbrăcat şi-au croit drum printre mese.

De altfel, pe cea mai înaltă clădire-turn din lume, Burj Khalifa, au fost proiectate scene din Arabia Saudită pentru a sărbători anunţul privind noul sistem de vize ale regatului.

Burj Khalifa din Dubai a strălucit cu scene care înfăţişau diversele peisaje ale regatului, care sunt acum deschise turiştilor. Cele două ţări sunt prieteni de lungă durată şi aliate.

Noi destinaţii turistice sunt în construcţie

Noi destinaţii turistice sunt, de asemenea, în construcţie, inclusiv oraşul futurist Neom, oraşul de divertisment Qiddiya, de lângă capitala Riad, şi o serie de destinaţii de lux lângă Marea Roşie.

„Pe lângă siturile arheologice, oraşul are multe de oferit, inclusiv o experienţă la fermă”, le-a spus prinţul Abdullah Al Saud jurnaliştilor care vizitează Ferma Prinţesei Norah din oraşul istoric Al Ula.

Jurnalişti internaţionali şi bloggeri au făcut un tur cultural prin Jeddah, Riad şi Al Ula.

Noua ţintă a guvernului saudit privind turismul este un punct cheie în implementarea ”Vision 2030” (Viziunea pentru 2030), care are drept scop diversificarea economiei ţării şi reducerea dependenţei de petrol.

Arabia Saudită se aşteaptă să crească numărul vizitatorilor internaţionali şi saudiţi la 100 de milioane pe an până în 2030, ceea ce înseamnă 10% din produsul său intern brut (PIB), comparativ cu doar 3% în prezent.

Se cheltuiesc miliarde de dolari pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi dezvoltarea site-urilor de patrimoniu, culturale şi de divertisment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.