Jocuri şi filme din aplicaţiile Magazinului Google Play pot fi acum vizualizate în trei dimensiuni printr-un nou dispozitiv mobil pentru Android al producătorulului de ochelari de realitate augmentată Xreal, a declarat marţi startupul susţinut de Alibaba, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beam Pro, cel mai recent produs al companiei, este un dispozitiv asemănător unui smartphone care poate fi utilizat cu ochelari AR ca mouse virtual şi conectează setul cu cască la aplicaţiile Magazinului Google Play, inclusiv cele pentru jocuri, streaming de filme şi reţelele sociale.

Realitatea augmentată impune imagini digitale peste lumea reală, dând cuiva care poartă ochelari de RA impresia că se află într-un spaţiu virtual 3D.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cea mai recentă lansare a produsului Xreal este un indiciu al modului în care Alphabet se menţine în spaţiul căştilor pentru RA după retragerea Google Glass, chiar dacă Apple şi-a lansat oferta VR mult anticipată în acest an.

Apple Vision Pro permite utilizatorilor să vadă aplicaţii şi o versiune captată digital a lumii reale, folosind ceea ce compania numeşte tehnologie spaţială de calcul.

Xreal vinde o gamă de ochelari RA, unii cu greutatea de 72 de grame, care pot afişa ecranul unui laptop, smartphone sau consolă de jocuri conectat.

Beam Pro, care se conectează la ochelari printr-un cablu, urmează să înceapă livrările în SUA până în august şi are un preţ de pornire de 199 USD.

”Sperăm că acesta poate deveni în sfârşit produsul erou pe care oamenii îl vor plăcea cu adevărat”, a declarat Chi Xu, fondatorul şi CEO-ul Xreal, pentru CNBC, într-un interviu.

”Cred că acesta va fi, de fapt, noul standard de categorie”, a spus el, adăugând că unii producători de smartphone-uri ar putea ”dori de fapt să meargă pe această cale”.

Xu a spus că o parte a provocării pentru adoptarea mai largă a ochelarilor RA a fost lipsa de conţinut şi incapacitatea de a încorpora imagini generate de utilizatori. Asta începe să se schimbe anul acesta.

Beam Pro are două camere care pot capta imagini şi videoclipuri pentru vizionare tridimensională în ochelari RA, similar cu capacitatea reclamă a Apple Vision Pro de a capta ”fotografii şi videoclipuri spaţiale 3D”.

Xreal a spus că Beam Pro foloseşte tehnologia Nvidia CloudXR pentru redarea imaginilor şi platforma de calcul spaţială Snapdragon a Qualcomm.

Startupul a spus că colaborează şi cu Amazon Servicii web pentru a explora modalităţi de îmbunătăţire a puterii de procesare şi a funcţiilor produsului.

Potrivit IDC Research, Xreal a avut cea mai mare cotă de piaţă la căştile RA la nivel mondial în 2023.

”Companii precum XREAL şi Rokid au demonstrat că există o audienţă pentru ochelarii RA care consumă jocuri şi conţinut multimedia fără a cheltui mii de dolari, iar acest lucru va atrage fără îndoială atenţia altor companii care doresc să facă acelaşi lucru”, a declarat Ramon T. Llamas. , director de cercetare al echipei IDC pentru Realitate Augmentată/Realitate Virtuală, într-un raport din aprilie.

O pereche de ochelari Xreal RA costă între 200 şi 400 USD, în funcţie de model şi de promovarea vânzărilor. Asta înseamnă că un set de ochelari Xreal RA şi Beam Pro costă mult mai puţin de 1.000 USD. Apple percepe 3.500 de dolari pentru Vision Pro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.