Guvernul a aprobat, vineri, programul naţional de sprijin pentru apicultori în perioada 2017-2019, cuantumul total al ajutorului financiar pentru cei trei ani fiind de 97.626.000 lei. Jumătate din sumă provine de la bugetul de stat, jumătate de la Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Actul normativ adoptat astăzi facilitează accesul beneficiarilor la această formă de sprijin şi extinde programul astfel încât să poată fi decontate mai multe activităţi. Astfel, s-a avut în vedere ca apicultorii, membri ai cooperativelor agricole, să poată utiliza în comun utilaje apicole, achiziţionate prin intermediul acestora în cadrul acţiunii «asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori», având în vedere atât rolul acestor forme asociative de a procesa şi valorifica în comun producţia de miere de albine a membrilor, cât şi preţul ridicat al utilajelor”, informează Executivul.

Termenul de depunere a cererilor de finanţare pentru programul apicol este 1-15 august 2017.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Începând din anul 2008, apicultorii beneficiază de sprijin financiar prin măsurile cuprinse în Programul Naţional Apicol, elaborat de fiecare stat membru al Uniunii Europene pentru o perioadă de 3 ani şi care se aprobă prin Decizie a Comisiei Europene.

”În perioada 2008 – 2016, Programul Naţional Apicol a avut aproximativ 50.000 de solicitări finanţate, depuse de  apicultori, persoane fizice, persoane fizice autorizate sau juridice, organizaţi în asociaţii de crescători de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producători, constituite conform legislaţiei în vigoare”, menţionează sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.