ANSVSA anunţă vineri că au fost stinse ultimele 17 focare de pesta rumegătoarelor mici din judeţul Tulcea şi că mai sunt active 7 focare, în Timiş, unde restricţiile sunt prelungite cu 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În acestă săptămână au fost stinse ultimile 17 focare din judeţul Tulcea şi vă informăm că în data de 04.10.2024, în România mai sunt active 7 focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) în judeţul Timiş. Acest rezultat este dovada eficienţei măsurilor implementate de serviciile veterinare, care depun eforturi constante pentru a stopa răspândirea virusului, respectând legislaţia europeană aplicabilă în toate statele membre”, informează vineri ANSVSA.

Pe fondul situaţiei din Timiş, măsurile suplimentare şi prevăzute in Ordinul comun ANSVSA, MAI, MADR vor fi prelungite pentru încă 30 de zile, precizează ANSVSA, reamintind că acest ordin permite mişcarea ovinelor pe teritoriul României doar cu acordul scris al directorului executiv al DSVSA teritorial competentă de la nivelul exploataţiei de expediere.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Instituţia atrage atenţia asupra activităţilor ilegale, cum ar fi transporturile clandestine de animale, care pot genera focare secundare de boală la mare distanţă de focarele iniţiale şi care pun în pericol eforturile de export.

”Instituţia este în permanent contact cu crescătorii de animale, transportatorii şi exportatorii, colaborând pentru a limita extinderea bolii şi a preveni prejudiciile în sectorul zootehnic. Orice suspiciune de boală trebuie notificată în cel mai scurt timp DSVSA judeţene”, menîionează ANSVSA.

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează oile şi caprele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.