Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat miercuri că a publicat în consultare Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de radiodifuziune. Taxa minimă de licenţă pentru multiplexurile naţionale este de 75.000 de euro, preţ de pornire în cadrul licitaţiei, potrivit proiectului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prin acest proiect, sunt stabilite modul de desfăşurare a procedurii de selecţie, condiţiile de acordare a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio şi taxele minime de licenţă pentru multiplexurile de radiodifuziune digitală terestră T-DAB+ pe care Autoritatea le va aloca prin licitaţie.

”Taxa minimă de licenţă pentru multiplexurile naţionale, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitaţiei, este de 75.000 de euro. În cazul în care vor fi alocate multiplexuri regionale, taxa minimă de licenţă variază în funcţie de zona în care este alocat, situându-se între 1.050 şi 5.500 de euro pentru un multiplex alocat în Bucureşti”, se arată în comunicat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Taxa de licenţă rezultată în urma procedurii de selecţie va fi achitată către bugetul de stat în termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunţării rezultatelor licitaţiei.

În 23 august, ANCOM a lansat în consultare publică decizia de organizare a licitaţiei şi caietul de sarcini pentru alocarea unui multiplex naţional de radiodifuziune digitală terestră T-DAB+ în banda 223-230 MHz (canalul 12 de televiziune) şi a unui multiplex naţional de radiodifuziune digitală terestră T-DAB+ sau a 36 de multiplexuri regionale în banda 216-223 MHz (canalul 11 de televiziune).

”Multiplexurile regionale pot fi acordate numai în cazul în care pentru licenţa naţională din banda 216-223 MHz nu este depusă nicio ofertă valabilă în cadrul procedurii de selecţie. Aceste multiplexuri vor fi acordate, pentru o perioada de 10 ani, printr-o procedură de selecţie competitivă”, se arată în comunicat.

Procedura de selecţie competitivă presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă iniţială prin care să indice multiplexurile pe care doreşte să le achiziţioneze. În cazul în care cererea depăşeşte numărul de multiplexuri disponibile, se vor organiza runde primare de licitaţie până când cererea nu mai depăşeşte oferta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.