Scăderea preţurilor cuprului sugerează că investitorii au aşteptări negative privind perspectivele economiei globale, a declarat un analist al băncii ANZ Daniel Hynes, citat de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cuprul este văzut ca un indicator principal al sănătăţii economice datorită utilizării sale în multe sectoare. În acest moment, preţurile sunt în scădere, deşi există puţine indicii că cererea ar scădea brusc sau că oferta ar creşteputernuc, a spus Daniel Hynes de la ANZ.

”De fapt, este exact opusul – vedem de fapt semne în China de îmbunătăţire a imaginii cererii”, a spus el.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Dar investitorii au considerat că înăsprirea politicii monetare va duce la o creştere economică mai lentă, iar acest lucru se reflectă în preţurile cuprului, a declarat Hynes marţi pentru  CNBC.

”Îmi spune că investitorii sunt deosebit de conservatori în privinţa perspectivelor economice”, a spus el.

Preţul metalului roşu a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din 2011 în trimestrul al doilea al acestui an, potrivit Reuters.

Cuprul cu livrare peste trei luni a fost cotat la Bursa de Metale din Londra la 7.341 dolari pe tonă, joi dimineaţă, după o scădere puternică de la începutul lunii iunie.

Cuprul pare de fapt ”relativ promiţător”, a spus Hynes. El a recunoscut că performanţa pieţei cuprului depinde de modul în care se schimbă sentimentul global, pe măsură ce Rezerva Federală din SUA creşte ratele dobânzilor, dar a spus că este posibil ca problemele legate de aprovizionare să ţină piaţa strânsă, iar măsurile de stimulare fiscală din China, în următoarele şase până la 12 luni, vor stimula cererea.

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut în aprilie un efort ”total” pentru a construi infrastructura, iar Reuters a anunţat că ţara va înfiinţa un fond de stat de investiţii în infrastructură.

Dar James Kan, şeful cercetării materialelor de bază în Asia la UBS, a declarat că restricţiile pentru Covid-19 din China ar putea reduce cererea de mărfuri industriale, în pofida planurilor Beijingului de a-şi stimula economia prin dezvoltarea infrastructurii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.