Alexandru Savin, Senior Investment Manager la Roca Investments, va participa, joi, 24 octombrie, la evenimentul premium televizat News.ro "IMM-urile, oxigen pentru România" - ediţia a III-a, o problemă identificată în antreprenoriat fiind criza de succesiune, iar soluţia pe care o propune constă în investiţiile de private equity.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În opinia sa, contextul actual din IMM-uri este marcat de pensionarea fondatorilor, mulţi antreprenori de familie apropiindu-se de retragere, fără un plan clar de succesiune, iar generaţia tânără, în speţă urmaşii fondatorilor, sunt adesea neinteresaţi să preia afacerile.

În acest caz, Alexandru Savin consideră că intervenţia fondurilor de private equity ar aduce o rezolvare a situaţiei pentru că oferă capital şi expertiză managerială, asigurând continuitatea şi optimizarea afacerilor. În plus, soluţia are un impact pozitiv asupra economiei româneşti, deoarece investiţiile de private equity în IMM-uri contribuie la stabilitatea economică şi la crearea de locuri de muncă. Mai mult, această soluţie previne dispariţia afacerilor, ceea ce ar avea un impact negativ asupra economiei locale.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Astfel, acest tip de investiţii pot contribui semnificativ la revitalizarea şi stabilizarea ecosistemului antreprenorial românesc, apreciază Savin.

Alexandru Savin este Senior Investment Manager la Roca Investments şi are peste 14 ani de experienţă în managementul riscului, control şi administrarea creditelor în băncile comerciale de top din România. El a transpus această expertiză în domeniul investiţiilor private, combinând un raţionament investiţional solid cu abilităţi avansate de gestionare, structurare a tranzacţiilor şi negociere. Din 2018, în calitate de Senior Investment Manager, Alexandru Savin a jucat un rol esenţial în definirea strategiei fondului şi în iniţierea unor investiţii inovatoare în industrii strategice din România, cum ar fi agricultura. Prin îmbinarea pregătirii sale în gestionarea riscurilor cu experienţa în dezvoltarea afacerilor şi administrarea portofoliilor, el contribuie la capacitatea fondului de a genera randamente ridicate şi constante pe termen lung.

Alături de Alexandru Savin, la eveniment vor mai lua cuvântul Sterică Fudulea - Secretar General, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Gabriela Folcuţ - Director Executiv, Asociaţia Română a Băncilor (ARB), Mihaela Mitroi - Managing Partner, Global Tax Advise, Peter Barta - Antreprenor şi consultant, Founder, The Long Run, Ionuţ Ţaţa - Antreprenor,  Founder & CEO, Iceberg.

Evenimentul premium televizat News.ro "IMM-urile, oxigen pentru România"- ediţia a III-a, va începe la ora 10.00 şi va fi transmis de postul de televiziune Prima News şi online pe pagina Agenţiei de presa News.ro şi pe pagina de Facebook a News.ro. 

Evenimentul News.ro a devenit tradiţional, este organizat de această dată în contextul economic inflaţionist şi al înăspririi regimului fiscal şi îşi propune să susţină IMM-urile - oxigenul atât de necesar economiei României. La eveniment se vor discuta programele statului privind IMM-urile, sprijinul pe care FNGCIMM, băncile şi consultanţii îl pot da, precum şi soluţiile pentru noi modele de succes inovative şi pentru dezvoltarea afacerilor pe plan intern şi internaţional.

Rolul afacerilor mici şi mijlocii este cel mai important pentru ca România să aibă un model economic sustenabil, bazat pe încurajarea antreprenoriatului local, sprijinirea IMM-urilor fiind şi un obiectiv prioritar al Uniunii Europene. IMM-urile sunt foarte importante pentru competitivitatea şi prosperitatea României, pentru suveranitatea sa economică şi tehnologică, precum şi pentru rezilienţa economiei la problemele interne şi la diverse şocuri externe.

Parteneri ai evenimentului sunt Asociaţia Română a Băncilor, CEC Bank, GTA Group, ROCA, iar partener organizaţional Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Mai multe detalii despre eveniment la: https://evenimente.news.ro/eveniment-premium-news-ro-imm-urile-oxigen-pentru-romania-editia-a-iii-a-21695881

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.