Producătorul american de aluminiu Alcoa a anunţat duminică că va vinde un pachet de 25,1% din compania mixtă Ma'aden companiei miniere din Arabia Saudită Ma'aden, pentru 1,1 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tranzacţia include aproximativ 86 de milioane de acţiuni Ma’aden şi 150 de milioane de dolari în numerar, a spus Alcoa într-un comunicat, adăugând că se aşteaptă să încheie tranzacţia în prima jumătate a anului 2025.

”Tranzacţia ne simplifică portofoliul, sporeşte vizibilitatea valorii investiţiei noastre în Arabia Saudită şi oferă o mai mare flexibilitate financiară pentru Alcoa”, a spus CEO-ul Alcoa, William Oplinger.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Alcoa a spus că va păstra restul acţiunilor Ma'aden pentru cel puţin trei ani. După finalizarea tranzacţiei, Alcoa ar deţine aproximativ 2% din acţiunile actuale aflate în circulaţie ale lui Ma’aden.

Compania mixtă a fost creată în 2009, ca un complex minier complet integrat în Arabia Saudită, a spus Alcoa, adăugând că Ma’aden deţine restul de 74,9% din proiect.

”Aşteptăm cu nerăbdare oportunităţile viitoare de colaborare, pe măsură ce continuăm să transformăm sectorul minier în al treilea pilon al economiei saudite”, a declarat Bob Wilt, CEO al Ma’aden.

În iulie, Alcoa a înregistrat venituri trimestriale de 2,9 miliarde de dolari, depăşind aşteptările de 2,8 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.