Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că a plătit 88,12 milioane de euro (431,65 milioane de lei) beneficiarilor fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală au primit în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală de 88,12 milioane de euro (431,65 milioane de lei). Prin plăţile efectuate la 31 mai 2024, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a decontat cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiţii, precum şi cele aferente măsurilor de mediu şi climă”, anunţă AFIR.

Din întreaga sumă plătită, 74,88 milioane de euro reprezintă finanţarea acordată din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, iar diferenţa de 13,24 milioane de euro este acoperită de la bugetul naţional.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cele mai multe plăţi, respectiv 23,5 milioane de euro au mai fost efectuate pentru investiţii în exploataţii agricole şi pomicole (prin submăsurile 4.1 – exploataţii agricole şi 4.1a – exploataţii pomicole). Pentru investiţii de utilitate publică (prin submăsurile 4.3 – infrastructură agricolă, forestieră şi de irigaţii, 7.2 – infrastructură de bază din mediul rural şi 7.6 – protejarea patrimoniului), AFIR a efectuat plăţi în valoare de 11,1 milioane de euro.

De asemenea, 8,1 milioane de euro au mers către decontarea primelor pentru asigurarea culturilor, a animalelor şi a plantelor (submăsura 17.1). În această etapă de plată, Grupurile de Acţiune Locală au primit peste 11 milioane de euro pentru cheltuieli realizate pentru dezvoltarea comunităţilor locale prin axa LEADER.

Pentru măsurile de mediu şi climă AFIR a efectuat la data de 31 mai 2024 plăţi către fermieri de peste 23 de milioane de euro.

Fondurile publice nerambursabile sunt acordate în urma verificării şi autorizării la plată de către experţii AFIR a cheltuielilor realizate, în baza cererilor de plată primite de la beneficiarii publici şi privaţi ai Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, precum şi cu angajamentele asumate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.