Activitatea de producţie a Chinei a scăzut în august la un nivel minim al ultimelor şase luni, deoarece preţurile la poarta fabricii s-au redus şi proprietarii au avut dificultăţi la atragerea de comenzi, a arătat sâmbătă un sondaj oficial, exercitând presiuni asupra factorilor de decizie să continue cu planurile de a direcţiona mai multe stimulente către gospodării pentru a susţine consumul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele directorilor de achiziţii al Biroului Naţional de Statistică a scăzut la 49,1, de la 49,4 în iulie, a şasea scădere consecutivă şi a patra lună sub pragul de 50 care separă creşterea de contracţie.

Acest indice a ratat prognoza mediană de 49,5 dintr-un sondaj Reuters.

După un al doilea trimestru sumbru, a doua cea mai mare economie a lumii şi-a pierdut şi mai mult din avânt în iulie, determinând factorii de decizie să semnaleze că sunt gata să se abată de la politica lor de a investi fonduri în proiecte de infrastructură, orientând în schimb noi stimulente către gospodării.

Încrederea rămâne sumbră în rândul producătorilor, deoarece o criză imobiliară de ani de zile menţine cererea internă în criză, iar restricţiile occidentale se profilează asupra exporturilor chineze, cum ar fi vehiculele electrice.

Producătorii au raportat că preţurile la poarta fabricii au fost cele mai slabe din ultimele 14 luni, indicele scăzând la 42, de la 46,3 în iulie, în timp ce noile comenzi şi noile comenzi de export au rămas ferm în teritoriu negativ, iar producătorii au menţinut oprirea angajărilor.

”Poziţia politicii fiscale rămâne destul de restrictivă, ceea ce poate să fi contribuit la un impuls economic slab”, a declarat Zhiwei Zhang, economist şef la Pinpoint Asset Management.

El a adăugat că ”pentru a realiza stabilizarea economică, poziţia politicii fiscale trebuie să devină mult mai susţinătoare. Odată cu încetinirea economiei SUA, exporturile ar putea să nu fie o sursă de creştere la fel de fiabilă ca în prima jumătate a anului”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.