Acţiunile Trump Media au crescut luni, pentru scurt timp, cu peste 35%, la două zile după tentativa de asasinare împotriva fostului preşedinte Donald Trump, acţionarul majoritar al companiei, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul timpuriu al acţiunilor DJT a fost extrem de mare, cu peste 17 milioane de acţiuni ale proprietarului aplicaţiei Truth Social, tranzacţionate înainte de 10 a.m. ET.

Trump, care urmează să fie nominalizat oficial drept candidat la preşedinţie al Partidului Republican săptămâna aceasta, a fost lovit de un glonţ la o ureche şi tratat sâmbătă la un spital local din Pennsylvania, dar a fost eliberat sâmbătă seara după împuşcătură.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

CEO-ul Trump Media, Devin Nunes, le-a oferit ”cea mai profundă simpatie” celor care au fost răniţi în atacul din Pennsylvania şi familiei persoanei ucise la eveniment.

”Situaţia necesită o investigaţie federală rapidă şi amănunţită pentru a determina toate circumstanţele acestui atac laş şi pentru a identifica dacă au fost implicate alte persoane”, a spus Nunes într-o declaraţie de sâmbătă.

”De asemenea, fac apel la guvernul federal să ofere orice resurse de securitate solicitate de preşedintele Trump pentru a-i garanta siguranţa”, a adăugat el.

Analiştii au sugerat că tentativa de asasinat ar putea face o victorie  mai probabilă a lui Trump la alegerile din noiembrie.

”Evenimentele de sâmbătă, dacă fac ceva, întăresc argumentul ca preşedintele Donald Trump să câştige alegerile din noiembrie. Cred că la asta au reacţionat pieţele în această seară”, a declarat luni Rob Casey, partener Signum Global Advisors, pentru CNBC.

Trump Media, compania-mamă a platformei de social media Truth Social, a înregistrat tranzacţii volatile de-a lungul cursei electorale. Acţiunile au scăzut cu aproape 50% în cele trei săptămâni de după condamnarea lui Trump, care este şi acţionarul majoritar al companiei. Asta în timp ce Truth Social se luptă să-şi dezvolte baza mică de utilizatori.

În raportul său privind veniturile din primul trimestru, depus în mai, Trump Media a înregistrat o pierdere netă de 327,6 milioane de dolari şi un venit total de 770.500 de dolari.

Compania a avertizat investitorii luna trecută că, dacă Trump foloseşte alte platforme de social media dincolo de Truth Social, ”ar putea avea un efect negativ material asupra afacerii şi/sau operaţiunilor TMTG”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.