Transportatorul national de gaze Transgaz a decis, în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, de miercuri, înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată având ca obiect de activitate transportul hidrogenului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu 154.772.981 de voturi Pentru reprezentând 100% din numărul total de voturi exprimate, aprobă înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată având ca obiect de activitate transportul hidrogenului, cu asociat unic Transgaz SA. În conformitate cu prevederile Ordinului nr.551/31.05.2024 al Secretarului General al Guvernului, statutul Societăţii Transport România Hidrogen SRL, nou înfiinţată, va fi refăcut în sensul respectării prevederilor art.197 alin. (1) şi alin. (4) din Legea societăţilor nr.31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv Societatea va fi administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală, şi nu de către un Consiliu de administraţie”, arată un anunţ transmis de companie Bursei de Vallori Bucureşti (BVB).

În acest sens, se mandatează Ion Sterian, în calitate de director general al Transgaz SA să deruleze toate formalităţile legale necesare înfiinţării societăţii cu răspundere limitată conform celor solicitate şi să semneze toate documentele aferente formalităţilor respective, inclusiv statutul societăţii ce urmează a fi înfiinţată.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, precum şi cercetarea şi proiectarea în domeniul specific activităţii sale, cu respectarea cerinţelor legislaţiei europene şi naţionale, a standardelor de calitate, performanţă, mediu şi dezvoltare durabilă.

Transgaz a raportat un profit net de 241,94 milioane de lei în primul trimestru al anului, în creştere cu 93% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut (125,36 milioane lei). Veniturile din activitatea de exploatare, înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii conform cu IFRIC12, au urcat cu 41%, în primele trei luni ale anului, la 643,81 milioane lei.

Compania are o capitalizare de 4,24 miliarde lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.