Acţionarii Transelectrica au prelungit cu două luni, în cadrul adunării generale de marţi, mandatele membrilor provizorii din Consiliul de Supraveghere, urrmând să aleagă membri permanenţi în conformitate cu OUG privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, arată un anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Astfel, cei şapte membri provizorii sunt: Ştefan Valeriu Ivan, Marius Iulian Carabulea, Iulius Dan Plaveti (fost director general al Tarom), Bogdan Bobora, Beatrice Ambro, Cristian Eugen Radu şi Corneliu Soroceanu.
În şedinţă s-a mai aprobat şi declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, cu aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.
De asemenea, acţionarii companiei de stat au aprobat totodată declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de administraţie la filialele Transelectrica la care nu s-a declanşat până la această dată procedura de selecţie, respectiv OPCOM şi Formenerg, tot prin OUG nr. 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.
Transelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 98 milioane lei, în scădere cu 30,6% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mult mai mare decât veniturile.
Veniturile operaţionale (din exploatare) au crescut în primul semestru din acest an cu 29%, la 1,74 miliarde lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au urcat cu 44%, la 1,45 miliarde lei.
Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 km de linii electrice aeriene.
Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).
Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni, şi are o valoare de piaţă de 2,11 miliarde lei (468,8 milioane euro).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...