IBB Holding Group SA (IBB Holding), jucător din industria de construcţii din România, anunţă că Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat emiterea de obligaţiuni denominate în euro şi listarea lor ulterioară la Bursa de Valori Bucureşti. Decizia prevede emisiunea de obligaţiuni în valoare de până la 10 milioane de euro, cu o scadenţă minimă de 24 de luni şi maximă de 60 de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„IBB Holding Group SA (IBB Holding), jucător al industriei de construcţii din România, în domenii precum infrastructură, construcţii civile şi industriale, producţie de beton şi asfalt, dezvoltare imobiliară, logistică utilaje construcţii, precum şi alte servicii conexe construcţiilor, anunţă că Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat emiterea de obligaţiuni denominate în euro şi listarea lor ulterioară la Bursa de Valori Bucureşti”, anunţă compania.

Decizia Adunării Generale a Acţionarilor prevede emisiunea de obligaţiuni în valoare de până la 10 milioane de euro, cu o scadenţă minimă de 24 de luni şi maximă de 60 de luni. Participarea investitorilor la această emisiune va putea avea loc fie prin una sau mai multe oferte publice, fie prin unul sau mai multe plasamente private.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Emisiunea de obligaţiuni va fi un prim contact al IBB Holding cu piaţa de capital şi vine într-un moment în care ne concentrăm pe dezvoltarea activităţii grupului şi consolidarea poziţiei în sectorul de construcţii. Am luat această decizie cu scopul de a diversifica sursele de finanţare ale grupului, în contextul unui plan de extindere a operaţiunilor în următorii ani”, spune Ion Crăciunescu - CEO, fondator IBB Holding.

Scopul emisiunii de obligaţiuni este ca suma obţinută să fie utilizată drept capital de lucru în desfăşurarea proiectelor curente şi viitoare contractate de companie, alături de continuarea investiţiilor în facilităţi de producţie de beton şi asfalt, precum şi echipamente şi utilaje de construcţii.

IBB Holding implementează lucrări de mare complexitate în infrastructură, lucrări de terasamente, execuţie de drumuri, poduri şi autostrăzi, piste aeroportuare, execuţia de construcţii civile, industriale şi rezidenţiale.

Grupul are 4 fabrici care produc beton pentru construcţii inginereşti, beton rutier şi agregate stabilizate cu ciment, în proximitatea Bucureştiului, în Pantelimon, Ciorogârla, Mogoşoaia şi Petricani, precum şi o staţie de producţie mixturi asfaltice în Pantelimon.

IBB Holding Group SA este un grup de companii ce activează în industria de construcţii, în domenii precum infrastructură, construcţii civile şi industriale, producţie de beton şi asfalt, dezvoltare imobiliară, logistica echipamente de construcţii, precum şi alte servicii conexe construcţiilor. Activitatea din România a început în anul 2016 prin înfiinţarea companiei IBB-HIB România şi are în portofoliu, până în prezent, peste 60 de proiecte finalizate, devenind una dintre cele mai mari companii din domeniul infrastructurii şi construcţiilor civile şi industriale.

Grupul însumează 12 companii şi deţine facilităţi proprii de producţie de asfalt şi beton, autobasculante, autobetoniere şi utilaje, precum şi un laborator performant de analiză şi încercări în construcţii. IBB Holding a fost înfiinţat de Ion Crăciunescu, antreprenor cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul construcţiilor din Germania şi România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.