Consiliul Judeţean Bihor a desemnat constructorul pentru pasajul subteran din Oradea, în urma evaluării celor 5 oferte depuse. Licitaţia a fost câştigată de asocierea de firme Global Industrial, CML.RO SRL şi DP Proiect, care a depus cea mai bună ofertă, în valoare de 31,26 milioane lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Consiliul Judeţean Bihor a desemnat, în urma evaluării celor 5 oferte depuse, constructorul pentru pasajul subteran de la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Oneştilor din Oradea. Licitaţia a fost câştigată de asocierea de firme GLOBAL INDUSTRIAL (Leader), CML.RO S.R.L. şi DP PROIECT, care a depus cea mai bună ofertă, în valoare de 31.268.223,69 lei, fără TVA”, anunţă CJ Bihor.

Pasajul va avea o lungime de 191 metri. Termenul pentru proiectare este de 2 luni, o lună pentru obţinerea avizelor, iar pentru execuţia lucrărilor, 12 luni.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Finanţarea proiectului este asigurată cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, şi din bugetul Consiliului Judeţean Bihor.

Dacă nu vor fi contestaţii, contractul de proiectare şi execuţie va fi semnat în 5 noiembrie.

„Pasajul subteran va asigura fluenţa traficului în zona cartierului Ioşia. Alături de pasajul subteran de la intersecţia străzilor Decebal cu Tudor Vladimirescu, proiect în lucru al Primăriei Oradea, noua infrastructură va asigura o bună conexiune între zona Sântandrei, cartierul Ioşia şi zona centrală a oraşului Oradea, după ce şi nodul rutier al drumului expres Arad – Oradea va fi realizat. Până la începutul anului viitor se va realiza proiectul tehnic. Din ianuarie vor începe lucrările: relocarea reţelelor de utilităţi din zonă, forajele şi excavaţiile. Până la sfârşitul anului viitor lucrările vor fi terminate, iar pasajul va fi deschis circulaţiei”, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

De asemenea, sunt în derulare proiecte pentru realizarea a încă alte 6 pasaje în Oradea şi în zona metropolitană a Municipiului: 4 la ieşirile din Oradea spre Arad, Cluj şi Satu Mare, un pasaj la ieşire din localitatea Oşorhei spre Cluj şi un pasaj pe centura Oradea, peste calea ferată care leagă Oradea de Sânmartin – Băile Felix.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.