Tehnologia wireless LTE suferă de probleme de securitate numeroase, variate şi inconsistente, se arată în cadrul unei cercetări recente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

O echipă formată din patru cercetători sud coreeni a testat securitatea standardului LTE şi a descoperit nu mai puţin de 36 de probleme de securitate care pot fi folosite de atacatori în diverse scopuri.

Probleme variază de la micul inconvenient al deconectării de la reţea, până la urmărirea comunicaţiilor între dispozitive şi chiar controlul efectiv al datelor schimbate prin intermediul acestui standard.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cercetătorii au descoperit problemele de securitate folosind o metodă numită “fuzzing”, care presupune inundarea reţelei cu o cantitate foarte mare şi aleatorie de date pentru a descoperi neregularităţi în comunicare.

O problemă în sine este inconsistenţa vulnerabilităţilor descoperite. Acestea pot avea un comportament diferit în cazul a două dispozitive din aceeaşi reţea, iar un singur device poate crea probleme pentru doi operatori în cazul comunicării între două reţele diferite.

Rezultatele cercetării vor fi publicate oficial în luna mai. Până atunci, metodologia folosită este prezentată operatorilor pentru ca aceştia să încerce repararea vulnerabilităţilor, ceea ce înseamnă că problemele descoperite ar putea rămâne fără urmări grave - dacă operatorii fac rapid modificările necesare.

Promovat de cele mai multe ori ca 4G, deşi nu îndeplineşte criteriile tehnice ale tehnologiei 4G, standardul wireless LTE este folosit de milioane de dispozitive mobile din întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.