Vila Aurel Mincu, situată pe bulevardul Dacia din Bucureşti, construcţie în stil neoromânesc cu influenţe bizantine, operă a arhitectului Arghir Culina, este scoasă la licitaţie de la 3,4 milioane de euro de Artmark Historical Estate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proprietatea a fost evaluată între 3.800.000 de euro şi 4.200.000 de euro. 

Reşedinţa istorică cu elemente arhitecturale deosebite este situată în zona Parcului Ioanid, pe bulevardul Dacia, cunoscută ca zonă rezidenţială de lux a Bucureştiului, unde la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX au fost construite o serie de imobile, azi înscrise în Lista Monumentelor Istorice, care mai apoi au devenit sedii de ambasade, consulate sau reprezentanţe ale unor companii de renume.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Arhitect Arghir Culina a proiectat casa în anul 1918 la cererea lui Aurel Mincu.

Suprafaţa terenului este de 845 de metri pătraţi. Vila are 24 de camere cu 6 băi.  

Specific imobilului sunt dantelăria ancadramentelor, a frizelor, a cartuşelor şi a altor elemente decorative atent compuse în aspectul faţadelor. 

Clădirea, într-o stare perfectă de conservare, preia şi elemente decorative ale stilului bizantin, având o serie de ferestre în arc cu verande pe toate laturile.

Interiorul este impresionant, începând cu intrarea monumentală, pereţii placaţi cu lemn masiv sculptat, tavanele pictate şi ornate cu lemn. Ancadramentul intrării este continuat de trei ferestre cu arce-acoladă care se sprijină pe coloane neoromâneşti.

Salonul de onoare, împodobit cu coloane din marmură şi tavan decorat cu muluri aurite, oferă o privelişte panoramică şi asigură accesul către toate camerele de la parter. În partea din spate a reşedinţei principale (corpul A) se află o replică la scară mai mică, corpul B, care în perioada interbelică avea destinaţia de reşedinţă a personalului auxiliar. Corpul B păstrează aceeaşi notă arhitecturală dulce, cu ancadramente dantelate şi alte elemente neoromâneşti cu influenţe bizantine. În curtea amenajată este şi un foişor construit în acelaşi stil, parte a întregului ansamblu, un loc ideal pentru a citi o carte şi a servi un ceai.

Disponibilă şi la închiriere la preţul de 8.000 euro/ lună pentru activităţi de birou şi la preţul de 10.000 euro/ lună pentru activităţi de restaurant. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.