Emisiunea „Teleşcoala" va începe din 31 ianuarie, la TVR 2. Programul este dedicat elevilor care urmează să susţină probele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.
„În general, părinţii şi elevii se concentrează, când învaţă la matematică, pe capitolele care sunt testate la examen. Alte capitole, de geometrie sau de algebră care se studiază, de multe ori sunt predate unor copii mai puţin interesaţi. Vă daţi seama câte goluri se acumulează. Elevii trebuie să conştientizeze că nu învaţă doar pentru Evaluare Naţională sau Bacalaureat şi că tot ceea ce se acumulează în şcoală sau în liceu le va folosi şi în facultate. Matematica este folositoare şi pentru cei care studiază arta, de exemplu. Participarea la ore este fundamentală pentru elevi iar ei ar trebui să pună profesorilor întrebări unde nu înţeleg", a spus profesorul de matematică Costel-Dobre Chiteş, de la Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”.
Întrebat care ar fi numărul optim de ore de studiu care ar duce la rezultate bune la examen, profesorul Costel-Dobre Chiteş, care predă ore de matematică şi pentru „Teleşcoala", a răspuns sub forma unei formule: „X înmulţit cu 3. Unde X este numărul de ore făcute în clasă. Ceea ce înseamnă că, dacă la şcoală elevul are 4 ore de matematică, trebuie să lucreze independent încă 12 ore".
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
De luni până vineri, intervalul 9:00-10:00 este dedicat orelor de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a, în cadrul programului „Teleşcoala". Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, pentru materiile dedicate nivelului liceal (limba şi literatura română, matematică, biologie, fizică, istorie, geografie, chimie, informatică, economie, filosofie, logică, sociologie).
Cum şcoala se află în mare parte în mediul online, „Teleşcoala" a inclus în orarul elevilor, atât de clasa a VIII-a, cât şi a XII-a, în fiecare dimineaţă de vineri, de la ora 9:00 şi de la ora 9:30, două cursuri de dirigenţie. Printre temele abordate: cum ne pregătim pentru examene, conduită, managementul timpului, sau cum facem faţă provocărilor din pandemie.
„Teleşcoala" este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii ce vor susţine cursurile. Predarea se face după manualele aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.