MINA - Museum of Immersive New Art va inaugura, la 1 noiembrie, un nou spaţiu permanent la Cluj-Napoca. Noul centru este amenajat într-o clădire industrială modernizată, cu o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi, ce include atât zone interioare, cât şi exterioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Clădirea renovată de pe strada Orăştie nr. 10 din Cluj-Napoca include un spaţiu imersiv impresionant de 600 de metri pătraţi - mai mare cu 50% decât cel din Bucureşti, o zonă specială pentru instalaţii de new media art şi un spaţiu dedicat copiilor.

Este realizat de echipa MINA, din care fac parte echipele Le Petit şi One Night Gallery, la care se alătură şi echipa Form din Cluj.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Suntem entuziasmaţi să extindem conceptul MINA în Cluj, un oraş cu o bogată tradiţie culturală şi un public deschis către inovaţie. MINA oferă o platformă unde arta şi tehnologia se întâlnesc pentru a crea experienţe de neuitat. Spectacolele şi instalaţiile noastre sunt concepute să atragă şi să inspire vizitatori de toate vârstele”, declară co-fondatorii MINA.

Spaţiul imersiv va prezenta o varietate de spectacole multimedia care permit publicului să exploreze universul artiştilor clasici şi contemporani, dar şi experienţe educative care ne duc în locuri îndepărtate şi greu accesibile, precum misterele cosmosului şi alte lumi extraordinare. Pe lângă zona imersivă, MINA Cluj include şi un spaţiu dedicat instalaţiilor new media art, un loc în care artişti emergenţi şi consacraţi pot explora noi medii de expresie artistică bazate pe tehnologie. Vizitatorii vor putea interacţiona cu lucrări care utilizează tehnologii de ultimă oră, explorând graniţele artei contemporane.

MINA Kids, un spaţiu de joacă interactiv dedicat copiilor cu vârste între 3 şi 12 ani, oferă experienţe educative şi distractive care încurajează creativitatea şi învăţarea prin tehnologie.

"MINA Cluj marchează un nou capitol important pentru dezvoltarea scenei de new media art în România şi nu numai. Mulţumim partenerilor noştri care ne-au sprijinit în crearea acestui centru dedicat artei digitale şi inovaţiei, oferind publicului din Cluj o experienţă unică în regiune”, spun co-fondatorii MINA.

MINA Bucureşti, care a împlinit un an de activitate cu peste 300.000 de vizitatori, şi proiectul itinerant MINA Pop Up, a înregistrat 60.000 de vizite în doar 6 luni.

Fiecare spaţiu MINA este echipat cu tehnologie de ultimă generaţie şi oferă o varietate de show-uri imersive, de la proiecţii de artă clasică şi contemporană până la explorări educative ale misterelor naturii şi ale universului. 

Muzeele imersive reprezintă una dintre reuşitele culturale majore ale ultimilor ani, reinventând modul în care pictura, arhitectura, dar şi alte domenii, sunt prezentate publicului. Expoziţiile digitale ale secolului 21, spectacolele de sunet şi lumină, aduc o nouă abordare a artei printr-o scenografie emoţională şi captivantă. Datorită numărului mare de vizitatori, aceste expoziţii sunt adesea itinerante, iar numărul centrelor de artă digitală este în continuă creştere, devenind un punct de atracţie important în peisajul cultural global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.