Editura Nemira lansează Orion, un imprint dedicat exclusiv nonficţiunii care va conţine titluri din domenii diferite, de la actualitate politică la pop science şi memoirs şi astronomie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ana Nicolau, director al editurii Nemira: "Cred că nu a fost niciodată mai important ca acum ca publicul larg să aibă acces la cărţi nonfiction pe teme de interes care pot crea o bază de cunoaştere atât de necesară pentru a naviga în lumea de astăzi. Cu lansarea Orion ne propunem să aducem constant în România cele mai actuale titluri din mai multe domenii de interes, de la actualitate politică la pop science şi memoirs, precum şi proiecte româneşti comisionate de noi cu autori în care credem, aşa cum este noua carte de astronomie a lui Adrian Şonka". 

"Sunt o cititoare avidă de nonficţiune şi cred cu tărie în puterea nonficţiunii bine scrise de a schimba vieţi, dar şi lumea în care trăim. Cred că trebuie să fim în permanenţă în căutare, să vrem mereu să cunoaştem şi să înţelegem cât mai mult despre univers şi despre noi. Fie că ne uităm spre cer, fie că ne uităm spre tehnologie sau spre mişcările politico-sociale, fie că ne uităm în adâncul oceanelor sau în micro-universul celulelor noastre, ORION vă propune o călătorie de cunoaştere, curajul de a explora şi plăcerea de a descoperi lucruri noi", spune Laura Câlţea. 

Imprintul Orion se lansează cu şapte volume, care se adresează unei mari diversităţi de cititori:

"Lumea în care trăim. O scurtă introducere", de Richard Haass - Profesorul Richard Haass are o experienţă impresionantă în relaţii internaţionale, este preşedintele Council of Foreign Affairs şi fost consultant senior al preşedintelui George W. Bush pentru Orientul Mijlociu. Lumea în care trăim este un scurt ghid pentru cetăţeni globali bine informaţi despre istoria conflictelor şi alianţelor actuale, despre probleme presante precum ecologia, terorismul şi multe altele. Într-un cuvânt: despre actualitate.

"Inovaţia: cum funţionează şi de ce-i prieşte libertatea", de Matt Ridley - Cum arată şi de unde vin ideile care ne schimbă vieţile? Cum putem fi mai creativi? Cum va arăta viitorul? Matt Ridley arată cum au apărut şi au circulat inovaţii în cele mai diverse domenii, de la ştiinţă la tehnologie şi social, pentru a trasa o linie a însemnătăţii acestui fenomen al inovaţiilor care are o imensă contribuţie în viaţa întregii omeniri.

"Odiseea genelor. Aventura speciei umane", de Evelyne Heyer - O extraordinară istorie colectivă despre evoluţia genetică a omenirii care trasează premize originale ale identităţilor noastre, dar şi ale viitorului omului ca specie.

"O plimbare prin Univers. Carte de relaxare astronomică", de Adrian Şonka - Astronomul Adrian Şonka îşi invită cititorii într-o plimbare prin Universul cunoscut: de pe planeta pe care o cunoaştem cel mai bine îi conduce spre alte obiective „turistice” cosmice, trecând prin cum ar fi să trăieşti pe Lună sau să faci „scuba-diving” pe planetele joviene.

"Prima teorie a lui Darwin. Fascinanta călătorie a lui Darwin în căutarea unei teorii a Pământului", de Rob Wesson - Fascinanta călătorie a lui Charles Darwin la bordul navei HMS Beagle, în căutarea unei teorii a Pământului precede faimoasa teorie a evoluţiei speciei şi relevă o gândire originală şi revoluţionară, precum şi date interesante despre geologia planetei pe care locuim.

"100 de femei afurisite. O istorie", de Hannah Jewell - Jurnalista Hannah Jewell documentează cu mult umor negru vieţile spectaculoase a 100 de femei din istorie care au marcat perioade sau domenii pe care le-au revoluţionat, de la împărătese bizantine sau luptătoare din China Antică, până la astronaute şi artiste neconvenţionale.

"Istoria Evului Mediu. 1000 de ani de splendoare şi ticăloşie", de Georges Minois - Cum au arătat cei 1000 de ani ai Evului Mediu? Istoricul Georges Minois face o panoramă a vieţiide zi cu zi, politicii, societăţii şi culturii celei mai pasionante perioade din istoria omenirii.

Până la finalul anului, în imprintul Orion vor mai apărea autobiografiile preşedintelui SUA, Joe Biden, "Promisiuni de îndeplinit" şi a vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, "The Truths We Told. An American Journey". O nouă carte inspiraţională de la Matt Haig, "The Confort Book"; "H is for Hawk", de Helen MacDonald - un memoir splendid despre frumuseţea naturii şi a literaturii, despre suferinţă, dar şi despre cât de incredibil de minunată poate fi viaţa, inclus în nenumărate topuri şi tradus deja în 30 de ţări; "Istoria lecturii", de Alberto Manguel, un volum despre evoluţia cărţilor şi a lecturii în diferite culturi şi perioade istorice, mult-aşteptat de mulţi cititori; o nouă carte de jurnalistul Marius Constantinescu, dar şi o istorie a lui Dumnezeu, semnată de Karen Armstrong şi "În căutarea pisicii lui Schrödinger", de John Gribbin (o carte ce face fizica cuantică pe înţelesul tuturor).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.