Un desen al Micului Prinţ, o acuarelă a lui Antoine de Saint-Exupéry, folosită în ediţia originală a celebrei poveşti, a fost vândut joi la licitaţie la Londra pentru aproximativ 350.000 de euro, a anunţat casa Christie's.
Desenul din 1942 a fost adjudecat cu 302.400 de lire sterline, de zece ori mai mult decât estimarea, cuprinsă între 25.000 şi 35.000 de lire sterline. Reprodus la pagina 59 a ediţiei din New York, îl înfăţişează pe Micul Prinţ vorbind cu un şarpe în deşertul Sahara. Acest desen a apărut deja în licitaţie la Sotheby's în 1989.
"Desenele şi acuarelele în versiunea lor finală sau aproape finalizată, aşa cum sunt reproduse în prima ediţie (...) sunt de cel mai mare interes şi extrem de rare", a descris Christie's în catalog.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Peste 150 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume
Christie's aminteşte de o vânzare la Artcurial din Paris în iunie 2017. O acuarelă cu Micul Prinţ stând pe un scaun şi privind soarele a ajuns la 294.000 de euro, cu tot cu taxe. Iar o alta, cu eroul întins pe burtă într-o grădină de trandafiri, s-a vândut cu 226.000 de euro.
Micul Prinţ, un clasic al literaturii pentru copii tradus în toată lumea, este cea mai citită operă de ficţiune din istorie. Potrivit Fundaţiei Antoine de Saint-Exupéry, în ultimii 80 de ani, cartea s-a vândut în peste 150 de milioane de exemplare în întreaga lume.
Autorul, aflat în exil în Statele Unite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fusese însărcinat de editorul său american să scrie o poveste de Crăciun. A murit la manşa avionului său în iulie 1944, la puţin peste un an după ce versiunile franceză şi engleză au fost publicate la New York, aşa că nu a avut timp să vadă succesul fără precedent al acestei cărţi. Desenele sale ale eroului cu părul blond, care rătăceşte de pe o planetă pe alta şi întâlneşte o mulţime de personaje, au contribuit în mare măsură la popularitatea poveştii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.