Trupul neînsufleţit al Stelei Popescu a fost adus vineri, la Teatrul „Constantin Tănase”, unde mai mult de o sută de persoane aşteptau să îi aducă un omagiu artistei care a murit joi, la vârsta de 81 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cortegiul a ajuns în jurul orei 14.40, în aplauzele celor stânşi în faţa teatrului, mulţi dintre ei cerând poliţiştilor să oprească circulaţia „în semn de respect”.  

Trupul neînsufleţit al Stelei Popescu a fost depus în foaierul Sălii Savoy, unde admiratorii, prietenii şi colegii i-au adus flori şi şi-au luat rămas bun de la actriţă. 

Între cei prezenţi la Teatrul „Constantin Tănase” se numără Alexandru Arşinel, prietenul şi partenerul de scenă pentru mai bine de patru decenii al regretatei actriţe, Vasile Muraru, Ştefan Bănică Jr. şi Emilia Popescu, Gabriel Cotabiţă, Laurenţiu Damian şi Victor Illa.

Afişele spectacolelor teatrului, expuse pe faţada clădirii, au fost înlocuite cu fotografii ale Stelei Popescu. Neroase candele au fost aprinse.

Admiratori ai artistei au început să se adune în faţa teatrului încă de la ora 11.00. „A fost un om deosebit, un talent. A fost iubită de foarte multă lume. Rămâne un gol imens. Ne făcea să uităm de toate necazurile şi pe vremea lui Ceauşescu", a spus o admiratoare a actriţei. „Am văzut-o la televizor. Nu prea merg la teatru. I-am apreciat energia şi pofta de viaţă", s-a exprimat o alta.

Cei care doresc să îi aducă un omagiu o pot face vineri, până la ora 22.00, la Teatrul „Constantin Tănase”, iar sâmbătă, începând cu ora 09.00, până când va fi dusă la capela Mănăstirii Cernica.

Joi, actriţa Stela Popescu a fost găsită fără viaţă în locuinţa sa, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul.

Născută la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători, Stela Popescu şi-a început cariera artistică în 1956.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, „în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că „dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.

Partenera, prietena şi colega lui Alexandru Arşinel timp de 40 de ani pe scenă, Stela Popescu a colaborat cu alte nume mari ale teatrului românesc, între care Ştefan Bănică, Toma Caragiu şi Margareta Pâslaru. A lucrat cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

A debutat în film în „Alo? Aţi greşit numărul" (1958). Stela Popescu a jucat în peste 25 de producţii, între care se numără „Nea Mărin miliardar" (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983) şi „În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988).

În aprilie 2017 a fost inaugusrat Teatrul „Stela Popescu” în Bucureşti, care se adresează copiilor şi tinerilor, printr-un repertoriu variat.
Recent, actriţa a colaborat cu Margareta Pâslaru pentru albumul „Stelele filmului cântă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.