TikTok afirmă, marţi, că platforma a fost protejată pe durata a 150 de alegeri la nivel global şi se intervine constant pentru a aborda provocările care apar la nivelul întregii industrii de profil. Reprezentanţii reţelei precizează, de asemenea, că au transmis deja date Comisiei europene şi vor continua să colaboreze cu autorităţile.
”Am protejat integritatea platformei noastre în peste 150 de alegeri la nivel global şi continuăm să abordăm proactiv aceste provocări comune la nivelul întregii industrii. TikTok a transmis Comisiei Europene informaţii detaliate privind aceste eforturi şi am detaliat transparent şi public acţiunile noastre solide”, au transmis, marţi, oficialii TikTok, într-un comunicat de presă.
Aceştia au precizat că nu acceptă reclame politice plătite şi elimină conţinutul care încalcă regulile.
”Nu acceptăm reclamele politice plătite, eliminăm proactiv conţinutul care încalcă regulile noastre privind dezinformarea, hărţuirea şi discursul care instigă la ură, şi vom continua să colaborăm cu Comisia Europeană, precum şi cu autorităţile regionale şi naţionale pentru a răspunde solicitărilor şi a discuta preocupările", au mai transmis oficialii TikTok.
Comisia Europeană iniţiază proceduri oficiale împotriva TikTok cu privire la riscurile electorale în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale, în legătură cu obligaţia TikTok de a evalua şi a atenua în mod corespunzător riscurile sistemice legate de integritatea alegerilor, în special în contextul recentelor alegeri prezidenţiale din România din 24 noiembrie.
Decizia de deschidere a unei investigaţii ia în considerare informaţiile primite din rapoartele declasificate ale serviciilor de informaţii de către autorităţile române, precum şi rapoartele terţilor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.