Teatrul Royal Exchange din Manchester a anulat întreaga producţie „Visul unei nopţi de vară” din cauza unor referiri la conflictul din Gaza şi la drepturile transsexualilor, potrivit unor relatări, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Producţia, care trebuia să aibă loc timp de cinci săptămâni începând cu 6 septembrie, urma să fie o repovestire modernă a clasicei piese a lui Shakespeare, plasată în Manchesterul contemporan, pe o coloană sonoră drum 'n' bass.

Primele câteva reprezentaţii ale piesei au fost anulate, deţinătorii de bilete fiind informaţi că spectacolele au fost anulate din cauza unor „probleme tehnice”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cu toate acestea, întreaga reprezentaţie a fost ulterior anulată, teatrul, unul dintre cele mai importante spaţii culturale din Manchester, declarând că decizia a fost luată în urma unei „serii de probleme cu producţia”.

Potrivit Manchester Evening News, sursa disputei a fost un cântec din piesă, care făcea referire la drepturile transsexualilor şi conţinea expresia „Palestina liberă”.

Potrivit ziarului, teatrul a cerut ca acest cântec, care implica publicul, să fie eliminat, dar regizorul Stef O'Driscoll, cu sprijinul distribuţiei, a insistat ca acesta să rămână.

Distribuţia şi echipa spectacolului au fost plătite integral pentru producţie. Având în vedere că deţinătorii de bilete urmează să primească rambursări integrale, este probabil ca anularea de ultim moment să afecteze bugetul teatrului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.