Teatrul Nottara este primul teatru de stat care susţine construcţia primului teatru particular după 71 de ani, spectacolul "A.A.A"., în regia lui Chris Simion-Mercurian, urmând să se joace o dată pe lună, în Sala Horia Lovinescu. Prima reprezentaţie va avea loc pe 28 martie, de la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"G53 - Primul Teatru Construit Împreună" este iniţiativa regizoarei Chris Simion-Mercurian, care a vândut casa bunicii ei anul trecut şi, cu banii primiţi, a cumpărat terenul din Griviţa 53, locul unde se va construi teatrul. În acest demers s-au alăturat personalităţi care girează, cu performanţa lor, unicitatea proiectului construcţiei primului teatru privat după 71 de ani - în 1946, inginerul constructor Liviu Ciulley a dus la bun sfârşit un proiect similar pe care l-a dedicat fiului său, regizorul Liviu Ciulei, actualul Teatru Nottara. 

Printre cei care cred în acest proiect se numără Maia Morgenstern, Oana Pellea, Marian Râlea, George Ivaşcu, Valeria Răcilă von Groningen, Alex Găvan, Alexandru Tomescu, Pascal Bruckner, Eric Emmanuel Schmitt, Frédéric Beigbeder, Mihai Covaliu şi mulţi alţii.

Bugetul la care se ridică construcţia teatrului este de 1.000.000 de euro.

Pentru ca totul să fie transparent, Chris Simion-Mercurian a înfiinţat Asociaţia Culturală "Griviţa 53", prin care se desfăşoară campania de strângere de fonduri şi a donat acestei asociaţii terenul în valoare de 200.000 de euro, pe care urmează să fie realizată construcţia. În plus, în statutul Asociaţiei există un articol prin care destinaţia culturală a imobilului nu poate fi schimbată.

Campania de strângere de fonduri pentru G53 a fost demarată în aprilie 2017. Până în prezent s-au strâns aproximativ 100.000 de euro cash şi 200.000 în bartere (proiectul de arhitectură, materiale de construcţie, proiectul de rezistenţă, instalaţii).

G53 oferă şansa tuturor de a face parte din poveste: oricine poate cumpăra cărămizi, ferestre, scaune, uşi, pereţi, iar numele său va fi inscripţionat şi va rămâne martor al acestei poveşti peste generaţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.