Teatrul „Ion Creangă” organizează TIC PITIC - Zilele Small size, un eveniment unic în România care celebrează teatrul dedicat celor mai tineri dintre spectatori, în perioada 28 - 30 ianuarie.
Cea de-a VIII-a ediţie TIC PITIC - Zilele Small size, propune un format #hibrid, atât online, pentru cei care preferă confortul de acasă, cât şi în sala de spectacol, pentru cei care vor să trăiască o experienţă unică.
Timp de trei zile, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23) şi pagina de Facebook a Teatrului „Ion Creangă” (FB.com/TeatrulIonCreanga) vor găzdui o serie de experienţe educative dedicate celor mai mici spectatori, dar şi activităţi menite să provoace întreaga familie să creeze şi să se joace împreună.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Online
Spectacolul „Pernuţa somnoroasă”, va fi difuzat #online, vineri, 28 ianuarie, de la ora 10.00. Cei mici sunt invitaţi să exploreze cea mai pufoasă pernuţă şi să facă din ea un adevărat camarad pentru ca somnul să fie cât mai lin. În continuarea spectacolului va urma o sesiune distractivă de jocuri prin care micuţii pot învăţa culorile, iar o dată cu ele şi o mulţime de asemănări şi asocieri cu obiecte.
Vineri, 28 ianuarie, va avea loc şi dezbaterea „Fragilitatea copiilor”, moderată de Octavian Saiu, profesor, cercetător şi critic de teatru, căruia i se vor alătura personalităţi de renume internaţional, din sfera teatrului pentru copii. Adresată părinţilor, educatorilor sau chiar creatorilor de teatru pentru copii pentru a identifica cea mai bună modalitate prin care învăţăm să abordăm subiecte delicate, într-un mod cât mai echilibrat, dezbaterea pune în discuţie tema fragilităţii copiilor. Pornind de la situaţia pandemică pe care o traversăm deja de aproape doi ani, care a afectat pe toată lumea fără să ţină cont de vârstă, nevoia de atenţie s-a acutizat în rândul tuturor, cu precădere în rândul copiilor. Această atenţie se traduce prin protecţie, iar protecţia se află în strânsă legătură cu fragilitatea.
Sala Mică a Teatrului „Ion Creangă”
Programul TIC PITIC reuneşte patru producţii de teatru, dar şi patru ateliere inspirate din temele spectacolelor pentru categoriile de vârstă 0-3 ani, respectiv 3-6 ani. Pe lângă propriile producţii, ediţia de anul acesta aduce în faţa publicului bucureştean activităţi susţinute de Teatrul pentru copii şi tineret Colibri din Craiova, care întregesc programul divers de activităţi culturale şi creative.
Prima zi a evenimentului debutează cu două reprezentaţii ale spectacolului „De-aş fi Scufiţa Roşie”, susţinute de invitaţii noştri de la Teatrul pentru copii şi tineret Colibri din Craiova. Alături de Geo Dinescu şi Marin Fagu (actori şi regizori ai spectacolului), copiii vor porni pe urmele îndrăgitului personaj Scufiţa Roşie şi vor fi martori la o poveste cât se poate de adevărată şi interesantă.
Sâmbătă dimineaţa, cei doi actori ai Teatrului Colibri, revin cu două ateliere de creaţie bazate pe explorarea fanteziei. Împreună cu cei mici, aceştia vor confecţiona un teatru de umbre, astfel încât scenariile pe care şi le imaginează să prindă viaţă. Programul continuă cu spectacolul „CUTInE”, realizat în regim de coproducţie, în cadrul proiectului european MAPPING - A map on aesthetics of performing art for early years, care propune să lăsăm fantezia să construiască lumi formate din cutii, care mai apoi se transformă în ziduri, case şi în multe alte lucruri. Un pic mai târziu, cei mici îşi vor folosi mânuţele pentru a confecţiona şi colora şi cea mai frumoasă cutie în cadrul atelierului „Cutia cu mânuţe colorate”.
Ziua de duminică, 30 ianuarie, începe cu una dintre cele mai noi producţii ale Teatrului „Ion Creangă”, „Hainele cele noi ale împăratului” - o poveste care ilustrează timpurile noastre actuale într-o cheie special adaptată pentru categoria de vârstă 3-6 ani, care se va continua într-un atelier de bricolaj în care copiii îşi vor confecţiona propria coroană împărătească. Seara aduce în faţa spectatorilor „Punguţa cu doi bani” - unul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale Teatrului Ion Creangă, care prezintă o serie de aventuri amuzante şi pline de învăţături. Iar povestea nu se opreşte în scenă, ci se va transforma într-un atelier de bricolaj în care cei mici vor învăţa să îşi creeze propria puşculiţă.
Program:
Vineri, 28 ianuarie
Online
10:00 – „Pernuţa somnoroasă” (sub 3 ani) | 40 min, spectacol & jocuri de explorare
20:00 – Dezbatere: Fragilitatea copiilor | 1h30, Cu: Octavian Saiu şi invitaţii săi
Sala Mică
17:00 – „De-aş fi Scufiţa Roşie” (3-6 ani) | 45 min, Teatrul pentru copii şi tineret Colibri, Craiova
18:30 – „De-aş fi Scufiţa Roşie” (3-6 ani) | 45 min, Teatrul pentru copii şi tineret Colibri, Craiova
Sâmbătă, 29 ianuarie
Sala Mică
10:00 – Teatru de umbre (3-6 ani) | 60 min, Atelier de creaţie, Teatrul pentru copii şi tineret Colibri, Craiova
11:30 – Teatru de umbre (3-6 ani) | 60 min, Atelier de creaţie, Teatrul pentru copii şi tineret Colibri, Craiova
17:00 – CUTInE (sub 3 ani) | 30 min,
8:00 – Cutia cu mânuţe colorate – Atelier de pictură (+3 ani) | 60 min
Duminică, 30 ianuarie
Sala Mică
10:00 – „Hainele cele noi ale împăratului” (3-6 ani) | 45 min
11:30 – Coroniţe pentru împăraţi şi împărătese – Atelier de bricolaj (3-6 ani) | 60 min
17:00 – „Punguţa cu doi bani” (3-6 ani) | 45 min
18:30 – „Puşculiţa năzdrăvană” – Atelier de bricolaj (3-6 ani) | 60 min
Bilete şi acces
Pachetul „Pernuţa somnoroasă” (spectacol & jocuri de explorare) va putea fi urmărit online pe platforma stream.entertix.ro (în sistem live streaming). Biletele sunt disponibile pe Entertix.ro, fiecare bilet asigurând un cod de acces pentru vizionarea în timp real pe un singur device (smart TV, laptop, tabletă, smartphone etc.).
Accesul la spectacole şi ateliere se face în baza biletului de participare şi a certificatului digital Covid-19 pentru adulţii însoţitori. Deoarece evenimentele se desfăşoară cu un număr redus de participanţi (16 copii pentru fiecare spectacol şi 10 copii pentru fiecare atelier) se recomandă achiziţionarea biletelor în avans prin sistemul de ticketing Entertix.ro sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă - tel. 0767 934 374.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.