Teatrul Excelsior a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume. Aceasta a fost construită special pentru spectacolul "Vlaicu Vodă", de Alexandru Davila, cu prilejul Centanarului Marii Uniri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentanţii Guinness World Records au omologat recordul stabilit de Teatrul Excelsior, care a devenit astfel primul teatru din România care stabileşte un record la nivel mondial. 

Adrian Găzdaru, managerul Teatrului, a spus: "Este o mare onoare şi bucurie să fim în Cartea Recordurilor. Pentru noi, este cu atât mai important cu cât recunoaşterea a venit pentru spectacolul "Vlaicu Vodă", un proiect special, dedicat Centenarului Marii Uniri, la care a lucrat cu responsabilitate şi dedicare o echipă formată din peste 700 de artişti şi tehncieni. Cred că, alături de aplauzele publicului, această recunoaştere este cea mai mare bucurie pe care Teatrul Excelsior şi-o putea dori în acest moment aniversar". 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Primăria Capitalei, prin Teatrul Excelsior, a organizat unul dintre cele mai aşteptate proiecte de pe agenda Centenarului Marii Uniri: "Vlaicu Vodă" de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru. Spectacolul a făcut parte dintr-o producţie-eveniment care şi-a propus să ofere o experienţă teatrală complexă, desfăşurată pe parcursul unei zile întregi, ambientată în secolul al XIV-lea, în contextul domniei lui Vlaicu Vodă.

Evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în perioadele 8 - 10 iunie şi 22 - 26 august 2018, între orele 10.00 şi 22.30.

Satul medieval construit în mărime naturală pentru acest eveniment a evocat, în cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum şase veacuri. Nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meşteşugari, un han şi o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeş), sute de costume şi măşti populare, zeci de muzicieni (instrumentişti, cor şi ansamblu arhaic), alături de săteni, străjeri, călăreţi, meşteşugari (olari, pielari, sculptori în lemn şi ţesătoare) au reconstituit, exact ca odinioară, atmosfera tipic medievală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.