Teatrul de Vară "Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu, Sectorul 1, a fost consolidat pentru a mări considerabil gradul de asigurare al imobilului la cutremure. De asemenea, au fost construite fundaţii noi, care au fost armate cu oţel. Au fost cămăşuiţi pereţii, s-au desfăcut instalaţiile vechi şi au fost demolate planşeele prefabricate care nu mai puteau fi utilizate.
Alte echipe au lucrat la realizarea unor elemente de rezistenţă importante: pereţii structurali din beton armat care vor placa, pe ambele feţe, şpaleţii de zidărie. Cu alte cuvinte, în ultimele săptămâni au fost construite fundaţii şi pereţi noi, din beton armat, la clădirea Teatrului de Vară.
"Folosim materiale de calitate şi dăm atenţie la detalii pentru că îmi doresc ca aceste lucrări de reabilitare şi modernizare din Parcul Bazilescu să fie un model de bune practici pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Teatrul de Vară a fost gândit şi proiectat ca un amfiteatru în aer liber şi va fi utilizat ca un spaţiu de evenimente în aer liber. Aici va fi un spaţiu dedicat spectacolelor de dimensiuni medii, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăţi, film şi teatru).
"Vorbim de o clădire construită în 1953 care a fost abandonată de autorităţi după anii ‘90. Am găsit-o într-un stadiu avansat de deteriorare, iar suprastructura clădirii se degrada accelerat. Risca, la propriu, să se prăbuşească. Mulţi nu m-au crezut atunci când mi-am luat angajamentul că vom reface teatrul din Parcul Bazilescu. Chiar şi cu un Consiliu Local ostil care nu doreşte dezvoltarea sectorului, noi mergem înainte", a mai precizat edilul Clotilde Armand.
Această clădire este construită în anul 1953 după planurile arhitecţilor Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (co-autor), Victor Aslan şi Paul Bortnowski (colaboratori). Construcţia a fost inaugurată în acelaşi an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor organizat la Bucureşti, funcţiunea iniţială a clădirii fiind cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfăşurării de spectacole, concerte şi piese de teatru.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.