Spotify a anunţat miercuri că închide biroul din Rusia pe termen nederminat, ca răspuns la ceea ce a descris platforma audio de streaming drept „atac neprovocat în Ucraina”, scrie Reuters.
Din iulie 2021, legislaţia rusească semnată de preşedintele Vladimir Putin a obligat companiile social media străine cu mai mult de 500.000 de utilizatori pe zi să deschidă birouri locale şi să fie supuse unor restricţii la fel de severe precum interdicţia totală.
Înainte de termenul limită din martie, doar câteva companii, inclusiv Spotify, s-au conformat.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
De la invazia Ucrainei de către Rusia, pe care Moscova o numeşte „operaţiune specială”, guvernele din Vest au cerut companiilor să-i retragă sprijinul lui Putin prin orice mijloace.
„Prioritatea noastră în ultima săptămână a fost siguranţa angajaţilor noştri şi să ne asigurăm că Spotify continuă să reprezinte o sursă importantă de ştiri globale şi regionale într-un moment în care accesul la informaţii este mai important decât înainte”, a transmis Spotify într-un comunicat.
Spotify a menţionat că a revizuit mii de conţinuturi de la începutul războiului şi a restricţionat posibilitatea de descoperire a programelor deţinute şi operate de mass-media rusă afiliată statului.
Săptămâna aceasta, au fost eliminate conţinuturi ale mass-media de stat RT şi Sputnik de pe Spotify în Uniunea Europeană, Statele Unite şi alte pieţe din lume, cu excepţia celor din Rusia, după exemplul platformelor Meta, Facebook şi Twitter.
Sputnik a afirmat miercuri că „orice restricţii asupra membrilor presei înseamnă cenzură flagrantă şi cel mai murdar exemplu de încălcare a libertăţii de exprimare”. Postul RT a subliniat că „toate companiile tehnologice care l-au eliminat nu au menţionat nicio problemă în relatările sale”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...