Premiera "Prinţesa Circului", de Emmerich Kálmán, în regia lui Beatrice Rancea, va avea loc la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" în zilele de 28, 29 şi 30 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costumele ce recreează atmosfera de sfârşit de secol XIX sunt realizate de Doina Levintza, decorul de Vladimir Turturică şi coregrafia de Dragoş Roşu şi Johanna Bodor.

"Am ales să ieşim la rampă cu acest titlu de referinţă al lui Kálmán, deaorece credem în farmecul distins al clasicului, pe care publicul îl caută şi îl apreciază. Va fi un spectacol de o grandoare deosebită şi bogăţie vizuală ieşită din comun. De la costume, până la momentele coregrafice, privitorul va fi captivat de fascinanta lume a circului, cu poveştile, intrigile şi provocările ei. Porţile acestui univers magic se vor deschide preţ de 3 ore la fiecare reprezentaţie în care acest titlu clasic va prinde viaţă pe scena noastră", a spus Radu Petrovici, manager interimar. 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Prinţesa Circului" (titlul original în germană: ”Die Zirkusprinzessin”) este o operetă în trei acte compusă de Emmerich Kálmán pe un libret scris de Julius Brammer şi Alfred Grünwald, a cărui premieră a avut loc în data de 26 martie 1926 la Theater an der Wien din Viena. Acţiunea se desfăşoară în jurul misteriousului personaj „Mister X”, căruia nimeni nu îi cunoaşte adevărata identitate, el purtând întotdeauna o mască. În realitate, el este Prinţul Fedja Palinski care a fost alungat si dezmoştenit de unchiul său deoarece s-a indrăgostit de viitoarea soţie a acestuia, prinţesa Fedora, frumoasă şi tânără pariziancă. După ce Fedora Palinska a rămas văduvă, aceasta a plecat la Paris, iar Prinţul Fedja Palinski intră în lumea circului, devenind misteriosul Mister X şi totodată atracţia principală a spectacolelor. Dacă Mister X şi Prinţesa Fedora se reîntâlnesc şi rămân împreună veţi descoperi urmărind acest fascinant spectacol ale cărui prime reprezentaţii sunt programate pe 28, 29 şi 30 iunie. Biletele se găsesc pe Tickeststore.ro, Opereta.ro şi la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, din Bd. Octavian Goga nr. 1.

Distribuţia spectacolului:

Prinţesa Fedora Palinska: Mihaela Alexa/ Tina Munteanu/ Patricia Seymour/ Rodica Ştefan
Mister X: Mihai Urzicana/ George Vîrban/ Dumitru Filip
Mabel Gibson: Daniela Bucşan / Gabriela Daha/ Mediana Vlad
Toni Schlumberger: Daniel Andrei Găină-Cojuharov/ Cătălin Petrescu
Prinţul Sergius Vladimir: Marius Mitrofan / Anton Zidaru
Carla Schlumberger: Mioara Curechian/ Gladiola Niţulescu - Lamatic/ Camelia Rădulescu
Pelikan: Cristian Caraman / Valentino Tiron
Directorul circului: Victor Bucur/ Florin Ganea
Orchestra, Corul şi Baletul Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.