Spectacolul "153 de secunde", teatru contemporan ce documentează momentul Colectiv, care va fi prezentat în turneu naţional în parteneriat cu teatre, festivaluri şi organizaţii umanitare din ţară, este programat pe 20 noiembrie, de la ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Producţia, în regia Ioanei Păun, este o radiografie a incendiului de la clubul Colectiv, bazată pe mărturii ale supravieţuitorilor, şi, totodată, o radiografie macro, ce relevă diagnostice sociale actuale. "153 de secunde" porneşte de la povestea uneia dintre surpavieţuitoarele tragediei, Tedy Ursuleanu, pentru a se transforma într-un eseu vizual despre o generaţie aflată în blocaj.

Poem vizual construit cu rigoare matematică, "153 de secunde" pune în discuţie, dintr-o perspectivă subiectivă, implicaţiile politice, morale şi afective ale incendiului din clubul Colectiv, un moment ajuns în profunzimea texturii sociale, care mobilizat un proces complex de reflecţie asupra unei generaţii aflate în blocaj.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Scenariul, semnat de scriitoarea Svetlana Cârstean, punctează o poveste recompusă din zeci de mărturii ale supravieţuitorilor.

Cu aproape 20 de tineri actori pe scenă, spectacolul reconstruieşte, fără urmă de violenţă grafică, energia unei mulţimi aflate într-un moment critic. Traseul acestui grup este este definit de stări divergente: exaltarea, entuziasmul, amorţeala, paralizia, furia. Containerul care a blocat ieşirea de la Colectiv are o voce proprie, interpretată de actorul Bogdan Dumitrache, şi construieşte contextul mental care domină realitatea tinerilor din România.

Spectacolul "153 de secunde" va fi prezentat pe 20 noiembrie, de la ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti. Biletele costă 35 de lei şi au fost puse în vânzare online.

Documentarea pentru spectacol a început din 2017, iar fiecare element din construcţia sa este creaţia originală a unora dintre cei mai avangardişti artişti români. Din echipă mai fac parte coregrafa Andreea David, artistul pop Cătălin Rulea, documentaristele Laura Ştefănuţ şi Smaranda Nicolau şi muzicianul Sillyconductor.

Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi ARCUB şi co-produs alături de CNDB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.