Un spectacol de sunet şi de lumini a avut loc, marţi sear[, la Cazinoul din Constanţa, organizatorii proiectului dorind să atragă, astfel, atenţia asupra unor monumente arhitecturale abandonate sau uitate.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă a realizat, marţi sear[, un spectacol auditiv şi de lumini la Cazinou, monumentul fiind repus în lumină în cadrul proiectului „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină”.
“Este vorba de un proiect, «Mă vezi ? 1918 într-o altă lumină», finanţat de Ministerul Culturii, în cadrul proiectului Centenar. Mergem în şase oraşe, am avut şase clădiri în Bucureşti şi mai avem clădirea Cazinoului în seara asta. Urmează Muzeul Unirii din Iaşi, Memorialul de la Sighet, Casa lui Ştefan Cicio Pop de la Arad şi Catedrala Încoronării de la Alba Iulia”, a declarat preşedintele Asociaţiei pentru Educaţia prin Artă, Eugen Lumezianu.
El a precizat că prin această iniţiativă îşi propune să tragă un semnal de alarmă referitor la soarta unor clădiri care se degradează.
“Dorim să tragem şi un semnal de alarmă pentru că sunt nişte clădiri care se deteriorează pe zi ce trece tot mai mult şi nimeni nu face nimic în legătură cu asta”, a precizat Eugen Lumezianu.
Show-ul de lumini special conceput pentru fiecare clădire în parte este însoţit de un spectacol auditiv care relatează poveştile neştiute ale spaţiilor iluminate, prin intermediul vocii actorului Şerban Pavlu.
Spectacolul de lumini a fost realizat de Alin Popa, care a ales pentru povestea Cazinoului un fond sonor din compoziţii ale lui Adrian Enescu, adaptate după muzica lui Bach. Showul, care a fost urmărit de peste 200 de constănţeni, a durat 15 minute şi s-a repetat de cinci ori.
Proiectul „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină” a demarat în Bucureşti, pe 29 octombrie, şi s-a desfăşurat în mai multe spaţii cu o adevărată importanţă istorică în ultimii ani, precum Ateneul Român, Muzeul George Enescu, Palatul Regal etc, iar după Constanţa, proiectul va continua evidenţiind clădiri din Iaşi, Sighet, Arad şi Alba Iulia.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.