Mai multe site-uri americane de ştiri au devenit inaccesibile utilizatorilor europeni după intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecţia datelor (GDPR).
Paginile web ale Chicago Tribune şi LA Times se numără printre cele care au publicat mesaje în care anunţă că, momentan, nu sunt disponibile în majoritatea ţărilor europene.
GDPR (Regulamentul general privind protecţia datelor) a intrat în vigoare vineri şi este o măsură luată de Parlamentul European pentru a limita puterile firmelor.
Toţi cetăţenii UE au dreptul să vadă ce informaţii deţin companiile despre ei şi să ceară ştergerea lor. Companiile, la rândul lor, trebuie să ceară permisiunea de a colecta datele.
În cazul unei scurgeri de informaţii, companiile sunt obligate să îşi anunţe utilizatorii/ clienţii afectaţi şi autorităţile în maxim 72 de ore.
Regulamentul a intrat în vigoare în mijlocul scandalului în care sunt implicate Facebook şi Google, în urma modului de utilizare a datelor personale ale utilizatorilor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.