Shlomo Mintz, unul dintre cei mai importanţi violonişti ai lumii şi membru al juriului Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional George Enescu, va susţine un recital duminică, 15 septembrie, de la ora 19:00, pe scena Ateneului Român din Bucureşti. Recitalul face parte din seria de manifestări pe care organizatorii Concursului Enescu le-au pregătit pentru ediţia din acest an a evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul serii va cuprinde Capriciile nr. 13-24 pentru vioară solo op. 1 de Niccolò Paganini şi 6 studii polifonice pentru vioară solo de Heinrich Wilhelm Ernst.

Shlomo Mintz este considerat unul dintre cei mai importanţi violonişti ai timpului nostru. Apreciat pentru muzicalitatea sa impecabilă, versatilitatea stilistică şi tehnica sa impunătoare, Shlomo Mintz este invitat să cânte alături de cele mai mari orchestre ale lumii, cucerind publicul cu interpretările sale.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

De-a lungul prestigioasei sale cariere, Shlomo Mintz a fost distins cu numeroase premii internaţionale, printre care Premiul Internaţional al Academiei de Muzică Chigiana (Siena, Italia), Diapason d’Or, Grand Prix du Disque (Franţa), Premiul Gramophone pentru Muzică Clasică (Marea Britanie), Premiul Edison (Florida, SUA) şi Premiul pentru Muzică Cremona (Italia) etc.

În  2006 a primit Diploma de Onoare din partea Universităţii Ben-Gurion din Negev, iar în 2022 a fost numit Membru Onorific al Academiei de Muzică şi Dans din Ierusalim (Israel).

Născut la Moscova în 1957, a emigrat la vârsta de 2 ani în Israel, unde a studiat vioara cu Ilona Fehér, care i-a făcut cunoştinţă cu Isaac Stern, cel care avea să-i devină mentor. Mai apoi, la New York, a avut-o profesoară pe celebra Dorothy DeLay.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.