Scriitoarea Alta Ifland va reprezenta România la „Noaptea literaturii europene” de la New York, care are loc cu prezenţă fizică şi unde vor participa alţi nouă autori, traducători şi performeri din Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Italia, Portugalia, Slovacia şi Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimentul, care se va desfăşura luni pe parcursul a şase ore, va cuprinde, alături de lecturi din cele 11 cărţi prezentate, şi o masă rotundă, intitulată „Regiunile Europei şi progresul culturii literare”. Discuţia la care va lua parte şi Alta Ifland va fi moderată de Andrew Singer, directorul şi redactorul-şef al postului de radio online Trafika Europe, specializat în promovarea literaturii în traducere.

Autoarea româno-americană de expresie engleză va citi din primul ei roman, „The Wife Who Wasn't”, apărut în primăvara acestui an la editura americană New Europe Books. Cartea înfăţişează două culturi şi mentalităţi aproape complet diferite, cea americană şi cea moldovenească, care se reunesc, dând naştere unor situaţii comice în aparenţă, dar care vorbesc despre stereotipuri bine înrădăcinate în spiritul uman.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Participarea ţării noastre în cadrul acestui proiect de amploare este organizată de Institutul Cultural Român de la New York.

Alta Ifland s-a născut şi a crescut în România, emigrând în Statele Unite în 1991, unde a obţinut un doctorat în limba şi literatura franceză. În prezent, locuieşte în California. Alta Ifland este autoarea a două colecţii de poeme în proză: „Voix de glace/ Voice of Ice”, publicată în limbile franceză şi engleză şi distinsă cu Premiul Louis Guillaume, şi „The Snail’s Song”; şi a două cărţi de proză scută: „Elegy for a Fabulous World” şi „Death-in-a-Box”. În prezent, lucrează la un al doilea roman, inspirat din viaţa reginelor României, Elisabeta şi Maria.

European Literature Night (ELN) este un proiect organizat de Centrul Ceh de la New York în colaborare cu reţeaua institutelor culturale naţionale din Uniunea Europeană, EUNIC New York. ELN este unul dintre cele mai importante proiecte EUNIC desfăşurate de organizaţia aflată în metropola americană şi reprezintă o oportunitate unică de prezentare a unui număr semnificativ de autori europeni în Statele Unite ale Americii. Preşedinţia EUNIC New York este asigurată în acest moment de România, prin directorul ICR New York, Dorian Branea.

Lista participanţilor la acest eveniment îi cuprinde pe Edoardo Ballerini (Italia), Sean Gasper Bye (Polonia), Véronique Firkusny (Cehia), Sándor Halmosi (Ungaria), Stefan Kutzenberger (Austria), Alek Popov (Bulgaria), Hugo dos Santos (Portugalia), Elena Sokol (Cehia), Megan Tomas (Polonia), Kirmen Uribe (Spania) şi Katarina Vizina (Slovacia).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.