România deţine, pentru încă doi ani, vicepreşedinţia Biroului Reuniunii Statelor Membre a Convenţiei UNESCO 2001 asupra protecţiei patrimoniului cultural subacvatic, după ce a deţinut aceeaşi poziţie în Biroul COP6 (cea de-a 6-a Conferinţă a Statelor Părţi), pentru perioada iunie 2017 - iunie 2019, anunţă un comunicat al MCIN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentarea României pentru un alt mandat în această calitate este asigurată de arheologul Iulian Vizauer, director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Tulcea.

Vicepreşedinţia ţării noastre a fost anunţată în cadrul Conferinţei Internaţionale privind Protecţia Patrimoniului Cultural Subacvatic care s-a desfăşurat la Brest, Franţa, în perioada 17-19 iunie.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

De asemenea, în perioada 20-21 iunie 2019 are loc, la Paris, cea de-a 7-a Conferinţă a Statelor Părţi (COP7) şi cea de-a 10-a reuniune a Consiliului Consultativ Ştiinţific şi Tehnic al Convenţiei UNESCO 2001 (STAB10).

Conferinţa Internaţională privind Protecţia Patrimoniului Cultural Subacvatic s-a concentrat pe ratificarea şi punerea în aplicare a Convenţiei UNESCO 2001 de către statele membre. Mai mult, s-a discutat posibilitatea asumării unor noi măsuri pentru protecţia patrimoniului subacvatic care este ameninţat de activitatea industrială sau de exploatarea intensivă a resurselor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.