România deţine, pentru încă doi ani, vicepreşedinţia Biroului Reuniunii Statelor Membre a Convenţiei UNESCO 2001 asupra protecţiei patrimoniului cultural subacvatic, după ce a deţinut aceeaşi poziţie în Biroul COP6 (cea de-a 6-a Conferinţă a Statelor Părţi), pentru perioada iunie 2017 - iunie 2019, anunţă un comunicat al MCIN.
Reprezentarea României pentru un alt mandat în această calitate este asigurată de arheologul Iulian Vizauer, director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Tulcea.
Vicepreşedinţia ţării noastre a fost anunţată în cadrul Conferinţei Internaţionale privind Protecţia Patrimoniului Cultural Subacvatic care s-a desfăşurat la Brest, Franţa, în perioada 17-19 iunie.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
De asemenea, în perioada 20-21 iunie 2019 are loc, la Paris, cea de-a 7-a Conferinţă a Statelor Părţi (COP7) şi cea de-a 10-a reuniune a Consiliului Consultativ Ştiinţific şi Tehnic al Convenţiei UNESCO 2001 (STAB10).
Conferinţa Internaţională privind Protecţia Patrimoniului Cultural Subacvatic s-a concentrat pe ratificarea şi punerea în aplicare a Convenţiei UNESCO 2001 de către statele membre. Mai mult, s-a discutat posibilitatea asumării unor noi măsuri pentru protecţia patrimoniului subacvatic care este ameninţat de activitatea industrială sau de exploatarea intensivă a resurselor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.