Rezervaţia ştiinţifică „Prutul de Jos” a primit statutul de Rezervaţie a Biosferei UNESCO, iar Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO transmite că acesta este un pas spre finalizarea constituirii Rezervaţiei Biosferei Trans-frontiere trilaterale „Delta Dunării”– „Prutul de Jos”, dintre România, Ucraina şi Moldova.
Constituirea rezervaţiei trilaterale este agreată şi de Comisia Trilaterală la nivel ministerial dintre România, Ucraina şi Republica Moldova.
Conform hotărârii adoptate de Comitetul Consultativ al ICC-MAB UNESCO din Paris (Comitetul Internaţional de Coordonare a Programului MAB), Rezervaţia Biosferei Trans-frontieră „Delta Dunării” România-Ucraina îndeplinea recomandările de la Pamplona (Spania).
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Una din cerinţele esenţiale pentru constituirea acesteia era ca Prutul de Jos să aibă statutul de rezervaţie a biosferei.
O delegaţie a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO a fost prezentă la cea de-a 30-a sesiune a Consiliului Internaţional de Coordonare a Programului „Omul şi Biosfera” (ICC MAB), eveniment care s-a desfăşurat la Palembang (Sumatra de Sud, Indonezia), în perioada 23 – 28 iulie 2018.
Pe agenda reuniunii a figurat şi propunerea de desemnare ca rezervaţie a biosferei a „Prutului de Jos”.
Ea a primit pe 25 iulie statutul de Rezervaţie a Biosferei UNESCO, din partea Consiliului Internaţional de Coordonare a Programului „Omul şi Biosfera”. Astfel, Republica Moldova a obţinut prima desemnare UNESCO a unei rezervaţii naturale de pe teritoriul său.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.