Rezervaţia ştiinţifică „Prutul de Jos” a primit statutul de Rezervaţie a Biosferei UNESCO, iar Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO transmite că acesta este un pas spre finalizarea constituirii Rezervaţiei Biosferei Trans-frontiere trilaterale „Delta Dunării”– „Prutul de Jos”, dintre România, Ucraina şi Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Constituirea rezervaţiei trilaterale este agreată şi de Comisia Trilaterală la nivel ministerial dintre România, Ucraina şi Republica Moldova.

Conform hotărârii adoptate de Comitetul Consultativ al ICC-MAB UNESCO din Paris (Comitetul Internaţional de Coordonare a Programului MAB), Rezervaţia Biosferei Trans-frontieră „Delta Dunării” România-Ucraina îndeplinea recomandările de la Pamplona (Spania).

Una din cerinţele esenţiale pentru constituirea acesteia era ca Prutul de Jos să aibă statutul de rezervaţie a biosferei.

O delegaţie a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO a  fost prezentă la cea de-a 30-a sesiune a Consiliului Internaţional de Coordonare a Programului „Omul şi Biosfera” (ICC MAB), eveniment care s-a desfăşurat la Palembang (Sumatra de Sud, Indonezia), în perioada 23 – 28 iulie 2018.

Pe agenda reuniunii a figurat şi propunerea de desemnare ca rezervaţie a biosferei a „Prutului de Jos”.

Ea a primit pe 25 iulie statutul de Rezervaţie a Biosferei UNESCO, din partea Consiliului Internaţional de Coordonare a Programului „Omul şi Biosfera”. Astfel, Republica Moldova a obţinut prima desemnare UNESCO a unei rezervaţii naturale de pe teritoriul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.