Reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig, considerată un reper al arhitecturii baroce europene, va găzdui festivitatea de încheiere a Festivalului ICon Arts Transilvania 2021, duminică, 8 august, începând cu ora 12.00.
Grădina edificiului de la poalele Făgăraşului, ce aminteşte de perioada de vârf a Palatului Brukenthal, când aveau loc elegante serate muzicale şi recepţii la care participau personalităţi ale epocii, va deveni spaţiul de concert pentru muzicienii care urmează zilele acestea cursurile de master class din cadrul Academiei ICon Arts.
Alături de ei vor fi nume importante ale muzicii clasice în plan internaţional precum distinsul violonist Remus Azoiţei, percuţionistul belgian Ludwig Albert, Ana Oltean, una dintre cele mai apreciate flautiste în plan european şi violoncelistul bulgar Atanas Krastev, laureat a numeroase premii internaţionale.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ziua de duminică va continua prin concertul de jazz susţinut de A-C Leonte şi inviaţii săi, artişti reprezentativi ai noii scene de jazz autohton. Evenimentul se va încheia printr-o degustare de vinuri şi gastronomii locale.
Festivitatea de încheiere va oferi prilejul organizatorilor şi maeştrilor invitaţi de a-i premia pe unii dintre cei mai talentaţi tineri muzicieni ai acestei generaţii. Cu artiştii menţionaţi publicul se va putea întâlni pe parcursul evenimentelor care marchează cea de-a doua săptămână a Festivalului ICon Arts.
Programul complet este disponibil pe site-ul www.iconarts.ro, intrarea fiind liberă la majoritatea evenimentelor, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro.
Festivalul ICon Arts Transilvania a ajuns anul acesta la ediţia cu numărul 19. Cu fiecare ediţie, ICon Arts păstrează formula itinerantă adăugând în fiecare an localităţi noi calendarului de evenimente, precum şi formule camerale rar întâlnite pe scenele de concert din România.
Ediţia din 2021 a propus publicului obiectivele turistice din Copşa Mare, Cund şi Avrig, pe lângă locurile deja consacrate precum Sala Thalia din Sibiu sau Biserica evanghelică din Mediaş.
„Probabil că principalul aspect nonconformist al Festivalului este simplul fapt că pe scenă urcă atât tineri muzicieni cât şi artişti de renume internaţional. Acest lucru este o normalitate pentru noi. Este ceea ce facem încă de la prima ediţie şi cu siguranţă că a îmbogăţit oferta culturală din România cu artişti talentaţi aflaţi în prezent în plină ascensiune. Suntem mândri că şi anul acesta am reuşit să păstrăm dimensiunile vaste ale evenimentului, cu toate că eforturile logistice şi economice sunt substanţial mai mari, având în vedere contextul. Ne bucurăm că şi la ediţia de anul acesta participă foarte mulţi tineri care îşi doresc să devină mai buni ca niciodată”, a declarat Sebastian Gheorghiu, fondatorul şi managerul Festivalului ICon Arts Transilvania.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.