Regele Charles al III-lea se pregăteşte să viziteze Australia şi Samoa în luna octombrie, un itinerar care va testa rezistenţa monarhului în timp ce se recuperează după tratamentul împotriva cancerului, scrie AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călătoria, anunţată duminică de Palatul Buckingham, marchează un moment de răscruce pentru regele în vârstă de 75 de ani, care a revenit la îndatoririle publice după ce a luat o pauză în urma diagnosticării sale cu cancer la începutul lunii februarie. Decizia de a întreprinde o călătorie atât de lungă va fi văzută ca un semn al recuperării lui Charles, chiar dacă programul din Australia va fi "limitat".

Vizita în Australia va fi un moment critic pentru rege, care încearcă să consolideze sprijinul pentru monarhie în ţară şi în străinătate. Călătoria va marca prima dată de când a urcat pe tron când Charles va vizita una dintre cele 14 ţări din afara Regatului Unit unde monarhul britanic rămâne şef de stat. 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Potrivit AP, deşi va fi, fără îndoială, întâmpinat de fanii care flutură steaguri şi cântă "God Save the King", Charles va auzi, de asemenea, voci împotriva monarhiei într-o ţară în care 45% dintre alegători au susţinut, în cadrul unui referendum din 1999, crearea unei republici australiene. Partidul Laburist al prim-ministrului Anthony Albanese susţine renunţarea la monarhie, însă guvernul susţine că nu este o prioritate şi că nu există un calendar pentru un nou referendum.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.