Alborosie şi Morcheeba se află pe afişul celei de-a patra ediţii a Bucharest GreenSounds Festival, care va avea loc de vineri până duminică, în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, filmul horror "Annabelle 2" va intra vienri pe ecranele din România, iar sâmbătă George Enescu este omagiat la Palatul Cantacuzino.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cap de afiş al serii de vineri la Bucharest GreenSounds Festival este artistul italian reggae Alborosie, care va cânta alături de The Shengen Clan. Grupul trip-hop britanic Morcheeba, format din Skye Edwards şi Ross Godfrey, concertează sâmbătă, când pe scenă va urca şi trupa olandeză de rock alternativ De Staat. 

Duminică, pe scena principală va urca Jazzanova Live feat. Paul Randolph şi trupa de coveruri The Baseballs.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Subcarpaţi, Pixels, The Mono Jacks, Damian Drăghici, Radu Almăşan, Pinholes, Satellites, Greetings Sugar, El Negro, Tourette Roulette, Psihotrop, Breeze, Jinxy Von D’Ers, Space Needle, Gramofone, Temple Invisible, DJ Dox, DJ Hefe şi DJ Teo vor susţine show-uri la Bucharest GreenSounds Festival 2017. Accesul este liber. 

Miranda Otto, Anthony LaPaglia, Talitha Bateman, Brian Howe sunt protagoniştii filmului horror "Annabelle 2", regizat de David F. Sandberg. La mai mulţi ani după moartea tragică a fetiţei lor, un creator de păpuşi şi soţia lui primesc în casa lor o măicuţă şi mai multe fetiţe venite de la un orfelinat desfiinţat. Cu toţii devin curând ţintele lui Annabelle, păpuşa posedată confecţionată cândva de bărbat.

George Enescu s-a născut la 19 august 1881, în comuna Liveni din judeţul Botoşani. Compozitorul este celebrat sâmbătă, la Palatul Cantacuzino din Bucureşti, de la ora 18.00, printr-o serie de evenimente: prezentarea expoziţiei ”Enescu 360” (casele maestrului de la Liveni, Dorohoi, şi Sinaia în prima expoziţie digitală şi aplicaţia Gear VR Gateway disponibilă în Oculus Store), şi un recital cameral, susţinut de tineri interpreţi ai creaţiei enesciene Valentin Şerban (vioară), Mihail Grigore (violoncel), Eliza Puchianu (pian), Carla Stoleru (flaut), Mădălina Dănilă (pian).

George Enescu este sărbătorit şi la Tescani, prin întalniri ale artelor. Mezzo-soprana Viorica Cortez va susţine un recital sâmbătă, începând cu ora 17.30.

Accesul vizitatorilor este gratuit în toate cele trei sedii: la Vila Luminiş din Sinaia, la Secţia ”Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu” de la Tescani şi în Aula Palatului Cantacuzino Bucureşti. 

Un concert al formaţiei Pontice va avea loc vineri, de la ora 20.00, în grădină la Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Trupa Pontice a fost înfiinţată în 2004, la iniţiativa actorului Cătălin Mirea, având ca misiune readucerea în atenţia publicului a cântecelor tradiţionale specifice unor culturi diferite. Pontice a fost formată de fapt în 2002, în colaborare cu Compania de teatru Studio 24. Se numea atunci Truverii şi era alcătuită în mare parte din studenţi. Jucau teatru medieval, cântau muzică medievală şi călătoreau mult, pentru a descoperi muzică şi pentru a transmite din experienţa lor tinerilor din alte ţări. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. 

Sâmbătă, tot la MNLR continuă seria "Scriitori contemporani la muzeu” cu cea de-a 15-a întâlnire: Cecilia Stefanescu - Muzeograf pentru o zi.

Cecilia Ştefănescu a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, şi Masterul de Teorie literară şi literatură comparată al aceleiaşi facultăţi. A debutat în 2002 cu romanul "Legături bolnăvicioase” (reeditat la Polirom în 2005, 2006 şi 2010), tradus în franceză (Phébus, 2006), poloneză (Green Gallery, 2009) şi italiană (Nikita Editore, 2011) şi ecranizat (2006), în regia lui Tudor Giurgiu, pe un scenariu semnat de autoare. Filmul "Legături bolnăvicioase” a fost selecţionat în cadrul Festivalului internaţional de film de la Berlin. A publicat al doilea roman, „Intrarea Soarelui”, în 2008, la editura Polirom. Cartea a fost tradusă în engleză în 2013 la Istros Books.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.