RADAR 2024, festival de artă digitală din România, transformă grădina Fabricii de la Hotel Caro într-o scenă interactivă pentru reprezentaţii audio-vizuale live, cu proiecţii şi performance-uri muzicale live. Proiectele colaborative între muzicieni şi artişti vizuali, expuse între 4-6 octombrie, sunt realizate de unele dintre cele mai creative minţi naţionale şi internaţionale, printre care Mischa Blanos & Noetic, Sillyconductor şi Dreamrec, iar petrecerea de final va fi închisă de un concert marca K not K cu proiecţii generative de Visceral. Aceştia vor împărţi scena cu invitaţi internaţionali din Bulgaria şi Iran.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vizitatorii se vor putea bucura între orele 19:00 şi 22:00 de cele mai inovatoare proiecte experimentale din domeniile creaţiei sonore electronice, creaţiei audiovizuale şi artei digitale.

Întregul demers este unul colaborativ şi experimental, iar proiectele reieşite vor fi prezentate în premieră în cadrul festivalului. În incinta fabricii, vor putea fi văzute şi alte 20 de instalaţii interactive ce îmbină arta cu tehnologia.

Scena RADAR Future Nature LIVE A/V (live audio-visual) este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi este curatoriată de artista Dilmana Yordanova, artistă interdisciplinară, manager cultural, curator artistic şi lector universitar cu o experienţă de peste 25 de ani.

Programul scenei LIVE A/V

În 4 octombrie, scena va fi împărţită între trei artişti români (Felix Petrescu şi Valentin Toma, alias Makunouchi Bento, şi Vali Chincişan) şi doi artişti din Iran (Razieh Kooshki şi Vahid Ghaderi). 
Makunouchi Bento este un proiect muzical cinematic, experimental, electroacustic, care s-a născut în anul 2000 şi care a adunat de-a lungul anilor o discografie cuprinzătoare, printre care se numără colaborări cu artişti precum Selfmademusic, Silent Strike, Daniel Dorobanţu şi mulţi alţii. Aceştia au realizat şi muzica din cadrul proiectul de Realitate Augmentată prezent în cadrul festivalului identitAR Feminim, în colaborare cu Reniform.

Vali Chincişan este renumit pentru lucrările sale de artă digitală şi video mapping, şi va aduce pe scena de la festival explozii de culoare alături de detalii arhitecturale de influenţă Bauhaus.
Programul din prima seară va fi completat de duo-ul iranian format din muzicienii şi artiştii vizuali Razieh Kooshki şi Vahid Ghaderi.

A doua zi de festival aduce două echipe extrem de cunoscute şi apreciate pe scena locală Sillyconductor & Dreamrec şi al doilea act, Mischa Blanos & Noetic, Artiştii vor prezenta publicului o asociere de proiecte speciale, instrumente şi stiluri muzicale diverse, alături de compoziţii vizuale captivante.  

În ultima zi, 6 octombrie, vor urca pe scenă Phormatik şi Puma and The Dolphin din Bulgaria,  urmaţi de grupul muzical K not K cu proiecţii de Visceral. 

Prima reprezentaţie a serii va fi o combinaţie de artă digitală şi experienţe imersive, oferită de studio-ul Phormatik, acompaniată de muzica celor de la Puma and The Dolphin.  

K not K este unul dintre cele mai apreciate band-uri din zona muzicii electronice, fiind cunoscut pentru abordarea inspirată din jocul de şah. Acordurile lui vor fi susţinute de viziunea artistică a lui Visceral prin tehnici de video mapping şi artă generativă.

Biletele sunt disponibile pe site-ul festivalului şi pe entertix.ro, pe link-ul acesta pentru acces RADAR general în care sunt incluse intrarea la scena de AV şi în cadrul expoziţiei, la preţul de 50 de lei. Sunt disponibile reduceri pentru grupuri şi studenţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.