Proiectele de traduceri literare în cadrul Programului Europa Creativă - Cultura vor fi finanţate anul acesta cu 3,6 milioane de euro, iar termenul de depunere al acestora este 23 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sunt finanţate traducerea, publicarea şi promovarea la nivel european a operelor de ficţiune (romane, nuvele, povestiri, piese de teatru, poezii, benzi desenate, cărţi de ficţiune pentru copii) din şi în limbile recunoscute oficial în ţările eligibile, potrivit europa-creativa.eu.

În plus, sunt acceptate şi traducerile din latină şi greaca veche. Lucrările de ficţiune trebuie să fi fost publicate anterior şi să fie scrise de autori care sunt cetăţeni sau rezidenţi într-una dintre ţările eligibile, cu excepţia operelor scrise în latină şi greaca veche. Operele nu trebuie să fi fost traduse în limba-ţintă, cu excepţia cazului în care o nouă traducere corespunde unei nevoi clar evaluate.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Apelul este adresat editurilor şi organizaţiilor cu activitate editorială din statele participante la program.

Ele au posibilitatea de a alege între două categorii de proiecte: cu o durată de cel mult 2 ani - vizează traducerea, publicarea şi promovarea unui pachet de 3 până la 10 lucrări de ficţiune din şi în limbi eligibile; valoarea maximă a grantului este de 100.000 de euro (maxim 50% din bugetul total eligibil); şi proiecte strategice de 3 ani - vizează traducerea, publicarea şi promovarea anuală a unui pachet de 3 până la 10 lucrări de ficţiune din şi în limbile eligibile; granturi anuale au o valoare de maxim 100.000 de euro (maximum 50% din bugetul total eligibil); includ un plan de acţiune pe 3 ani bazat pe o strategie pe termen lung pentru traducerea, distribuţia şi promovarea pachetului de opere de ficţiune.

Bugetul aferent acestei linii de finanţare în perioada 2014-2020 este de aproximativ 31,8 milioane de euro, reprezentând aproximativ 7% din bugetul subprogramului Cultura. Bugetul total disponibil pentru apelul 2018 este estimat la 3,6 milioane de euro.

Candidaţii trebuie să provină din statele membre UE, ţările candidate şi potenţial candidate la UE (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Muntenegru, Serbia), ţările din Spaţiul Economic European (Islanda, Norvegia), ţările care fac obiectul Politicii Europene de Vecinătate, care au semnat acorduri de participare la program: Georgia, Moldova, Ucraina, Tunisia şi Armenia. 

Rezultatele vor fi anunţate în luna septembrie, iar proiectele vor începe în perioada ianuarie-martie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.