Producătorul executiv al celebrei emisiuni de informaţie "60 Minutes" de la CBS, Jeff Fager, a părăsit postul după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de mai multe femei, la câteva zile după ce CEO-ul postului american de televiziune, Leslie Moonves, a demisionat din aceleaşi motive, scrie AFP.
Într-un mesaj intern, relatat miercuri de CBS News, preşedintele serviciului de ştiri al canalului, David Rhodes, a spus că decizia de a-l concedia pe Jeff Fager nu este direct legată de acuzaţiile care i se aduc.
Producătorul a fost acuzat, într-un articol publicat în iulie de The New Yorker, că a avut relaţii fizice nesolicitate cu angajate ale CBS în timpul evenimentelor organizate de postul de televiziune.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Într-un al doilea articol, publicat duminică, o femeie asigură că Jeff Farger a favorizat o atmosferă dăunătoare în CBS, mai multor membri bărbaţi ai echipei "60 Minutes" fiindu-le permis să facă remarci inadecvate şi contacte fizice.
Producătorul a respins afirmaţiile şi explică, într-un comunicat care anunţă plecare sa, că aceasta din urmă nu este legată de acuzaţiile de hărţuire sexuală la adresa lui, ci de faptul că a trimis un mesaj pe un ton foarte dur unei jurnaliste a postului în care i-a cerut să trateze aceast dosar într-o manieră echilibrată.
O anchetă, comandată de conducerea CBS, este în curs pentru a face lumină în cazurile lui Jeff Farger şi Leslie Moonves.
Într-un document publicat luni de Securities and Exchange Commission (SEC), CBS a indicat că va aloca 120 de milioane de dolari în aşteptarea concluziilor anchetei. Dacă investigaţiile stabilesc că Moonves se face responsabil, el nu va primi acestă sumă. În caz contrar, suma îi va fi vărsată integral, ca plată compensatorie.
Potrivit mass media, acordul dintre CBS şi Moonves, acuzat de hărţuire sexuală de către 12 femei, prevede că raportul anchetei va rămâne confidenţial.
Organizaţia "Time's Up", înfiinţată în urma cazului Weinstein, a publicat o scrisoare deschisă prin care solicită să fie făcute publice concluziile anchetei şi ca cei 120 de milioane de dolari să fie oferiţi organizaţiilor care luptă împotriva hărţuirii la locul de muncă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.