Michael Metz Mørch, preşedintele Reţelei Institutelor Naţionale de Cultură din Uniunea Europeană (EUNIC) la nivel global, a declarat miercuri, în cea de-a doua zi a evenimentului ”European Angst”, că Europa nu poate fi pusă în ordine prin cheltuieli pentru armată sau prin apărarea monedei unice şi că o politică ce promovează ajutorul social trebuie să aibă grijă ca toată lumea să câştige.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Globalizarea a dus la diferenţe mari, a spus miercuri Metz. ”O politică economică ce promovează ajutorul social trebuie să aibă grijă ca toată lumea sp câştige. De fapt, câştigătorul păstrează tot. Oamenii se simt înşelaţi. Pierderea încrederii, a valorilor culturale sunt câteva dintre consecinţele flobalizării forţate, iar societatea tinde să se destrame”, a declarat Michael Metz Mørch.

Preşedintele Institutului Cultural Danez a făcut referire, în discursul său, şi la xenofobia şi naţionalismul tot mai prezente în societatea europeană de astăzi şi a trecut în revistă câteva dintre problemele apărute în lume, care influenţează soarta continentului - alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite şi referendumul din Italia.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Ne-am pierdut empatia necasară unui continent. Există speranţă, dar trebuie să facem uz de energie pentru a găsi soluţii comune. Alegerea lui Trump este un semnal de alarmă. În Italia avem o situaţie îngrijorătoare. Trebuie să ne unim forţele, pentru că nu cred că este ceva bun în situaţia actuală. O Europă mai mare nu este una care poate fi pusă în ordine prin cheltuieli pentru armată sau prin apărarea monedei unice. Cultura este cheia”, a mai afirmat el.

Evenimentul ”European Angst” este o iniţiativă a Institutului Goethe, în colaborarea cu EUNIC (reţea din care face parte şi Institutul Cultural Român), centrul Bozar şi European Movement International.

Miercuri, în cea de-a doua şi ultima zi a evenimentului ”European Angst - Populism, extremism şi euroscepticism în societăţile europene contemporane”, 40 de studenţi din mai multe ţări vor prezenta un manifest despre viitorul Europei care va fi înmânat oficialilor UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.