Bacteriile de pe bancnotele româneşti supravieţuiesc cel mai mult, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda, care au fost premiaţi în cadrul galei Ig Nobel de la Universitatea Harvard, potrivit Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ig Nobel reprezintă versiunea satirică a celebrelor distincţii create de Alfred Nobel. Acestea se acordă în fiecare an în cadrul unei ceremonii organizate de revista americană de umor ştiinţific Analele Cercetărilor Improbabile (AIR). 

Cercetătorul Andreas Voss şi colegii săi au descoperit că germofobii ar trebui să evite bancnotele româneşti. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Studiul lor "Banii şi transmisibilitatea bacteriilor" a relevat trei tipuri de bacterii rezistente la medicamente care persistă pe banii româneşti în comparaţie cu alte valute internaţionale, inclusiv euro, dolar american şi canadian şi rupie. 

Potrivit huffpost.com, românii nu ar trebui să se simtă ofensaţi că au cei mai murdari bani. Cercetătorii spun că bancnotele româneşti includ fibră din polimeri care descurajează contrafacerea şi a fi mai rezistente, ceea ce permite înmulţirea şi transmiterea de patogeni rezistenţi la medicamente. 

Voss, profesor la Radboud University Center for Infectious Diseases, are o soluţie simplă simplă pentru evitarea unor astfel de bancnote: "Folosiţi cardurile şi plăţile online". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.